Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Heb je een andere belevingswereld?

Fantaseer je graag? Merk je dat je vaak in jouw eigen wereld zit? Of dat je een belevingswereld hebt die niet aansluit bij klasgenoten? Of bij studiegenoten? Of als je al wat ouder bent, bij collega's?

Dromer

Zeggen mensen weleens dat je een dromer bent? Of dat je een dagdromer bent? Merk je dat je vaak afdwaalt in jouw gedachten en dat je je eigen droomrealiteit creëert in je hoofd? Zit jouw hoofd vaak vol gedachten, ideeën en analyses? Merk je dat je vaak afwezig bent en in gedachten verzonken bent? Verwijten anderen jou weleens dat je er niet bij bent?

Denker

Eigenlijk ben je een denker. Jouw hoofd staat nooit stil. Je bent liever iemand die een nieuw concept bedenkt of fantaseert over een nieuw concept dan dat je praktisch een concept zou moeten realiseren.

Jouw eigen belevingswereld of fantasiewereld

Coaching en training: voor HB-ers

Wij bieden coaching & training specifiek voor hoogbegaafde personen.

Meer informatie? Bel meteen!

Coaching voor HB-ers

Doe de HB-test!

Wil je meer inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen als hoogbegaafd persoon? Doe dan online onze test.

Aan te schaffen via de webshop!

Meer informatie

Hoogbegaafd: gave of probleemgeval

Bestel het e-book <pdf> met als titel: hoogbegaafd: gave of probleemgeval. 

Meer info via de webshop.

Meer informatie

Bram: ‘Spontaniteit verloren’

Zo vertelde Bram onlangs hoe hij zijn spontaniteit is verloren als kind. Bram dacht anders, voelde anders, beleefde de zaken op deze wereld anders dan andere kinderen in de klas. Als Bram vertelde wat hij dacht werd er overheen gewalst, begrepen ze niet wat hij bedoelde of werd er zelfs lacherig over gedaan. Als anderen iets vertelden, verwachtten ze wel dat Bram luisterde.

Bram: ‘hierdoor heb ik verleerd om met anderen te delen wat ik denk en wat ik voel. Ik vind het moeilijk om mezelf bloot te geven. Ik ben bang dat ik raar ben’.

Uit je schulp kruipen

Als kind je spontaniteit verliezen, terughoudend worden, restricties krijgen in sociale contacten, kan gevolgen hebben op latere leeftijd. Het wordt tijd om uit je schulp te kruipen, te vertellen hoe jij de dingen ziet in de wereld, wat je denkt, wat je ervaart. Het wordt tijd om te gaan staan en te delen met anderen hoe jij bent en wie jij bent. En als anderen dat raar vinden, dan is dat maar zo. Jij moet leren om dat los te laten. Het gaat niet om wat anderen van jou vinden. Het gaat erom wat jij van jezelf vindt in eerste instantie.

Hulp nodig?

Mogen wij je helpen om jouw vertrouwen te hervinden? En om te ervaren dat jouw zogenaamde ‘andere belevingswereld’ een prachtige wereld is die er mag zijn?

Coaching en training: voor HB-ers

Wij bieden coaching & training specifiek voor hoogbegaafde personen.

Coaching voor HB-ers

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Webinar assertiviteit op 21 december 2023

Ben je klaar om je assertiviteit te versterken, persoonlijke groei te omarmen en de vicieuze cirkel te doorbreken? Mis deze webinar niet!

Webinar assertiviteit

Meer informatie

Aanbieding: schaf e-book en webinar tegelijkertijd aan

Word assertief

Aanbieding

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.