Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Heb je een andere belevingswereld?

Jouw eigen belevingswereld of fantasiewereld

Fantaseer je graag? Merk je dat je vaak in jouw eigen wereld zit? Of dat je een belevingswereld hebt die niet aansluit bij klasgenoten?

Dromer

Zeggen mensen wel eens dat je een dromer bent? Of dat je een dagdromer bent? Merk je dat je vaak afdwaalt in jouw gedachten en dat je je eigen droomrealiteit creëert in je hoofd? Zit jouw hoofd vaak vol gedachten, ideeën en analyses? Merk je dat je vaak afwezig bent en in gedachten verzonken bent? Verwijten anderen jou wel eens dat je er niet bij bent?

Denker

Eigenlijk ben je een denker. Jouw hoofd staat nooit stil. Je bent liever iemand die een nieuw concept bedenkt of fantaseert over een nieuw concept dan dat je praktisch een concept zou moeten realiseren.

Bram: ‘Spontaniteit verloren’

Zo vertelde Bram onlangs hoe hij zijn spontaniteit is verloren als kind. Bram dacht anders, voelde anders, beleefde de zaken op deze wereld anders dan andere kinderen in de klas. Als Bram vertelde wat hij dacht werd er over heen gewalst, begrepen ze niet wat hij bedoelde of werd er zelfs lacherig over gedaan. Als anderen iets vertelden verwachten ze wel  dat Bram luisterde.

Bram: ‘hierdoor heb ik verleerd om met anderen te delen wat ik denk en wat ik voel, ik vind het moeilijk om mezelf bloot te geven, ik ben bang dat ik raar ben’.

Uit je schulp kruipen

Als kind je spontaniteit verliezen, terughoudend worden, restricties krijgen in sociale contacten, kan gevolgen hebben op latere leeftijd. Het wordt tijd om uit je schulp te kruipen, te vertellen hoe jij de dingen ziet in de wereld, wat je denkt, wat je ervaart. Het wordt tijd om te gaan staan en te delen met anderen hoe jij bent en wie jij bent. En als anderen dat raar vinden, dan is dat maar zo. Jij moet leren om dat los te laten. Het gaat niet om wat anderen van jou vinden. Het gaat erom wat jij van jezelf vindt in eerste instantie.

Hulp nodig?

Mogen wij je helpen om jouw vertrouwen te hervinden? En om te ervaren dat jouw zogenaamde ‘andere belevingswereld’  en prachtige wereld is die er mag zijn?

Hoogbegaafd

Bekijk ons aanbod voor training, loopbaanbegeleiding en coaching van hoogbegaafden.

Coaching hoogbegaafden

Talentontwikkeling

Bekijk onze trainingen voor talentontwikkeling of ons aanbod voor hoogsensitieve personen.

Persoonlijke ontwikkeling

 

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit trainer coach en jongerencoach