Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Eigenschappenanalyse – De 4 elementen

De trainers en coaches van De Steven ontwikkelden de eigenschappenanalyse.  De analyse gebruikt de vier elementen als basis om inzicht te krijgen in uw  kwaliteiten, valkuilen, leerdoelen en irritaties. De eigenschappenanalyse is pragmatisch en helpt u zeer snel inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen of persoonskenmerken.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Webinar

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

 • Test persoonskenmerken aarde, water, vuur, luchtVuur

  Een vuurtype is een aanjager binnen uw team en kan goed als pionier fungeren. Een nieuw project opzetten vindt hij/ zij doorgaans leuker dan een bestaand project voortzetten. Een vuurtype heeft voortdurend een nieuwe uitdaging nodig, denkt in hoofdlijnen, vindt details vaak muggenzifterij en is creatief. Wanneer een vuurtype zijn/haar eigenschappen verkeerd inzet is hij/zij: dominant, bazig, confronterend, te ambitieus, gericht op competitie, te resultaatgericht.

 • Water

  Een watertype hebt u in ieder team nodig. Kenmerkend voor een water-type is dat hij/zij met iedereen wel kan opschieten. Ze kunnen goed relaties maken en onderhouden. Kwaliteiten van een watertype: sterk inlevingsvermogen, goed kunnen luisteren, aanvoelen wat er bij de andere partij leeft. Wanneer een watertype zijn / haar eigenschappen verkeerd inzet is hij/zij: te aardig, te loyaal, te meelevend, te invoelend, te weinig op resultaatgericht, teveel op de ander gericht en te weinig op zichzelf, conflictvermijdend.

 • Lucht

  Een luchttype houdt van bewegingsvrijheid en kan de zaak goed beredeneren. Vaak zijn het gemakkelijke praters die feiten en cijfers snel doorzien. Ze denken vaak ver vooruit en zijn uitstekend in het neerzetten van plannen. Visie, missie en strategie zijn op hun lijf geschreven. Wanneer een luchttype zijn / haar eigenschapen verkeerd inzet wordt het gebakken lucht. Wel de ideeën maar niet uitvoer komen, te weinig concreet, teveel praten en te weinig doen, vaag.

 • Aarde

  Een aardetype is gericht op details. Hij/zij is een prima bewaker van processen, ziet denkbeeldige gevaren niet over het hoofd. Een aardetype is nauwkeurig en precies, weet van de hoed en de rand en kan beter een project uitvoeren dan bedenken. Wanneer een aardetype zijn / haar eigenschappen verkeerd inzet wordt hij zij: negatief, te gedetailleerd, perfectionistisch, nauwkeurig tot 4 cijfers achter de komma, te gesloten voor veranderingen.

Groepsdynamiek en samenwerking tussen de vier elementen

Hoe zit het met de groepsdynamiek en samenwerking tussen de vier elementen? Vuur, water, aarde en lucht: groepsdynamiek en samenwerking binnen teams.

Persoonskenmerken en leiderschapsstijlen

Ieder type mens heeft een eigen natuurlijke leidersschapsstijl. Dat geldt voor zowel het vuurtype, aardtype, watertype als het luchttype. Lees verder:

Meer over leiderschapsstijlen

 • Inzicht in uw kwaliteiten en valkuilen?

  Inzicht en bewustwording rond kwaliteiten en valkuilenWilt u inzicht in uw kwaliteiten en valkuilen? De Steven is specialist in persoonlijke ontwikkeling! We stellen voor u een maatwerktraining samen die precies bij u aansluit. Bekijk: training Persoonlijke effectiviteit

 • Wat voor type mens bent u?

  Wilt u inzicht in wat voor type mens u bent en welke karaktereigenschappen bij u horen? De door De Steven ontwikkelde eigenschappenanalyse bevat diverse functionaliteiten zoals de functiegerichte analyse, het persoonlijkheidsprofiel en de teamanalyse. Wilt u meer informatie over de eigenschappenanalyse?

 • Inzet ontwikkeltrajecten

  De eigenschappenanalyse benutten wij bij diverse trajecten zoals:

Voorbeelden kwaliteiten

We hebben meer dan 80 voorbeelden van kwaliteiten voor u uitgewerkt. Staat die van u er ook tussen?

Voorbeelden kwaliteiten

Webinar eigenschappenanalyse

Webinar kwaliteiten

De Steven organiseert periodiek een webinar over de eigenschappenanalyse.  Het doel is om u een beeld te geven wat u met de eigenschappenanalyse kunt doen en hoe u uw kwaliteiten kunt ontdekken. Maar ook uw persoonlijke valkuilen komen aan bod.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • de  relatie tussen kennis, vaardigheden en eigenschappen
 • persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van uw kwaliteiten
 • functieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling
 • zijn eigenschappen hetzelfde als competenties?
 • kwaliteiten en valkuilen
 • hoe ontwikkel je persoonskenmerken?
 • leerdoelen

U kunt de webinar online volgen. Meer weten over de webinar eigenschappenanalyse?

Webinar eigenschappenanalyse

Nieuw ebook: HSP, label of labiel?

Ontdek de kracht van hoogsensitiviteit!

HSP ebook

Meer informatie

Jouw leerdoelen staat centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 25 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld. Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jouw is afgestemd. Moeten we je helpen bij het formuleren van leerdoelen? Bel dan met onze trainingsadviseur.

 

Nieuw: ebook willen is minder moeten

Bestel ons nieuwste ebook via de webshop!

Ebook willen moeten

Wanneer je jezelf ontmoet, wil je meer en moet je minder!

Meer informatie