Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Eigenschappenanalyse – De 4 elementen

De trainers en coaches van De Steven ontwikkelden de eigenschappenanalyse.  De analyse gebruikt de vier elementen als basis om inzicht te krijgen in uw  kwaliteiten, valkuilen, leerdoelen en irritaties. De eigenschappenanalyse is pragmatisch en helpt u zeer snel inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen of persoonskenmerken.

Gratis test: wat zijn uw  karaktereigenschappen?

Inzicht in uw persoonskenmerken en kwaliteiten? Doe dan (kostenloos) onze (online) test. U krijgt een rapport in uw mailbox.

Doe de test online!

 • Test persoonskenmerken aarde, water, vuur, luchtVuur

  Een vuurtype is een aanjager binnen uw team en kan goed als pionier fungeren. Een nieuw project opzetten vindt hij/ zij doorgaans leuker dan een bestaand project voortzetten. Een vuurtype heeft voortdurend een nieuwe uitdaging nodig, denkt in hoofdlijnen, vindt details vaak muggenzifterij en is creatief. Wanneer een vuurtype zijn/haar eigenschappen verkeerd inzet is hij/zij: dominant, bazig, confronterend, te ambitieus, gericht op competitie, te resultaatgericht.

 • Water

  Een watertype hebt u in ieder team nodig. Kenmerkend voor een water-type is dat hij/zij met iedereen wel kan opschieten. Ze kunnen goed relaties maken en onderhouden. Kwaliteiten van een watertype: sterk inlevingsvermogen, goed kunnen luisteren, aanvoelen wat er bij de andere partij leeft. Wanneer een watertype zijn / haar eigenschappen verkeerd inzet is hij/zij: te aardig, te loyaal, te meelevend, te invoelend, te weinig op resultaatgericht, teveel op de ander gericht en te weinig op zichzelf, conflictvermijdend.

 • Lucht

  Een luchttype houdt van bewegingsvrijheid en kan de zaak goed beredeneren. Vaak zijn het gemakkelijke praters die feiten en cijfers snel doorzien. Ze denken vaak ver vooruit en zijn uitstekend in het neerzetten van plannen. Visie, missie en strategie zijn op hun lijf geschreven. Wanneer een luchttype zijn / haar eigenschapen verkeerd inzet wordt het gebakken lucht. Wel de ideeën maar niet uitvoer komen, te weinig concreet, teveel praten en te weinig doen, vaag.

 • Aarde

  Een aardetype is gericht op details. Hij/zij is een prima bewaker van processen, ziet denkbeeldige gevaren niet over het hoofd. Een aardetype is nauwkeurig en precies, weet van de hoed en de rand en kan beter een project uitvoeren dan bedenken. Wanneer een aardetype zijn / haar eigenschappen verkeerd inzet wordt hij zij: negatief, te gedetailleerd, perfectionistisch, nauwkeurig tot 4 cijfers achter de komma, te gesloten voor veranderingen.

Groepsdynamiek en samenwerking tussen de vier elementen

Hoe zit het met de groepsdynamiek en samenwerking tussen de vier elementen? Vuur, water, aarde en lucht: groepsdynamiek en samenwerking binnen teams.

Persoonskenmerken en leiderschapsstijlen

Ieder type mens heeft een eigen natuurlijke leidersschapsstijl. Dat geldt voor zowel het vuurtype, aardtype, watertype als het luchttype. Lees verder:

Meer over leiderschapsstijlen

 • Inzicht in uw kwaliteiten en valkuilen?

  Inzicht en bewustwording rond kwaliteiten en valkuilenWilt u inzicht in uw kwaliteiten en valkuilen? De Steven is specialist in persoonlijke ontwikkeling! We stellen voor u een maatwerktraining samen die precies bij u aansluit. Bekijk: training Persoonlijke effectiviteit

 • Wat voor type mens bent u?

  Wilt u inzicht in wat voor type mens u bent en welke karaktereigenschappen bij u horen? De door De Steven ontwikkelde eigenschappenanalyse bevat diverse functionaliteiten zoals de functiegerichte analyse, het persoonlijkheidsprofiel en de teamanalyse. Wilt u meer informatie over de eigenschappenanalyse?

 • Inzet ontwikkeltrajecten

  De eigenschappenanalyse benutten wij bij diverse trajecten zoals:

Voorbeelden kwaliteiten

We hebben ca. 35 voorbeelden van kwaliteiten voor u uitgewerkt. Staat die van u er ook tussen?

Voorbeelden kwaliteiten

Introductieworkshop eigenschappenanalyse

Workshop eigenschappenanalyseDe Steven organiseert periodiek een workshop eigenschappenanalyse. De workshop duurt 2 uur. Het doel is om u een beeld te geven of deze eigenschappenanalyse iets kan betekenen voor uw organisatie.

 • Voor wie?

  De introductieworkshop Eigenschappenanalyse is bestemd voor  iedereen kennis wil maken met de functionaliteiten van de door De Steven ontwikkelde eigenschappenanalyse.

 • Onderwerpen

  De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • kennis, vaardigheden en eigenschappen (vanuit de organisatievraag)
  • kennis, vaardigheden en eigenschappen (vanuit de medewerker)
  • functieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling (waar is aansluiting en waar is geen aansluiting te vinden)
  • de eigenschappenanalyse in relatie tot competentiemanagement
  • de rol van persoonskenmerken bij functies: de functiegerichte analyse
  • persoonskenmerken en de relatie met kwaliteiten (valkuil / irritatiezone)
  • kun je persoonskenmerken ontwikkelen?
  • praktische invulling:
  • leerdoelen vaststellen
  • het profiel voor een vacature omschrijven
  • inzet bij de selectieprocedure
  • inzet bij pop- of functioneringsgesprekken
  • inzet bij teamontwikkeling
  • inzet bij reorganisaties

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen kunnen we in geheel Nederland uitvoeren: Brabant, Drenthe, Flevoland,  Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht,  Zuid-Holland, Zeeland.  

Adviesgesprek?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Wij zijn op maandag t/m donderdag bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur. Op vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Neem telefonisch contact op met ons bedrijfsbureau of stuur ons een mail via het contactformulier.

 

Bel ons en vraag naar Monique van Nuil!

contact trainingbureau De Steven