Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Leiderschapsprogramma

Leiderschapsprogramma’s voor uw organisatie kunnen wij op maat samenstellen. Belangrijk is dat het programma aansluit  qua leiderschap en stijl bij de behoefte van uw organisatie en bij de fase waarin uw organisatie verkeert. We hebben tal van vormen ontwikkeld die we kunnen inzetten voor uw organisatie zoals:

Leiderschapsprogramma

Training en opleiding

Training en opleiding van uw leidinggevenden of managers gericht op bijvoorbeeld resultaatgericht leidinggeven, persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevende, functioneren en beoordelen, coachend leiderschap of resultaatgericht leidinggeven etc. U treft ze allemaal opgesomd onder: leiderschapsontwikkeling.

Coaching

Individuele coaching van de leidinggevende gericht op de eigen persoonlijke leerdoelen en op de leerdoelen in het kader van leiderschap. Waar wij goed in zijn is om persoonlijke ontwikkeling te koppelen aan leiderschapsprogramma's. U kunt uw persoonlijke leerdoelen dus combineren met uw leiderschapsleerdoelen.

En dat in één maatwerktraject.

Leiderschapskwaliteiten

Leiderschapsvaardigheden train je, leiderschapskwaliteiten ontwikkel je. Maar wat zijn leiderschapskwaliteiten precies. Wat is het verschil tussen management vaardigheden en kwaliteiten?

Leiderschapskwaliteiten

Leiderschapsvaardigheden

Leiderschapsvaardigheden zoals: conflictvaardigheden, assertief leidinggeven, gespreksvaardigheden voor personeelsgesprekken, communicatieve vaardigheden etc.

Leiderschapsvaardigheden

Leiderschapsstijl

Hebt u inzicht in uw natuurlijke leiderschapsstijl? Weet u hoe u deze stijl kunt ontwikkelen? Bent u zich bewust van de kracht van uw stijl en wanneer u deze kunt inzetten?

Leiderschapsstijlen

Hoge verantwoordelijkheid

Leidinggevenden hebben een behoorlijke verantwoordelijkheid. Enerzijds moeten zij in organisatiebehoeften voorzien en moeten zij doelstellingen halen. Afhankelijk van waar en aan wie men leidinggeeft moeten ze zich ook zelf kunnen verantwoorden naar hoger geplaatsten binnen de organisatie.

Anderzijds stellen ze mensen aan in hun functie, beoordelen het functioneren van andere mensen, moeten ze in sommige gevallen ingrijpen en mensen ontslag aanzeggen. Kortom: het is een bijzondere verantwoordelijkheid die andere mensen behoorlijk kan raken.

 • Wat voor type leidinggevende bent u?Zelfinzicht en leiderschapsstijl

  Zelfinzicht, reflectie op eigen gedrag is belangrijk in iedere leidinggevende functie. Wat voor impact heeft uw gedrag op uw teamleden en wat voor impact heeft het gedrag van uw teamleden op u. Kortom: u kent u zelf goed, u weet wie u bent, waar uw kracht ligt, wat uw valkuilen zijn. Kortom: zelfkennis is van belang (lees meer: zelfinzicht leidinggevende). U kent uw natuurlijke leiderschapsstijl en u weet deze te hanteren. Wat voor type mens bent u? Wat voor leiderschapsstijl past het beste bij u?
 • Wat voor leidinggevende functie past bij u?

  De eerste vraag is vaak: ben ik geschikt als leidinggevende. Maar stel het antwoord is: JA. Wat voor leidinggevende functie past dan het beste bij u?

  • het hangt er maar van af waar en aan wie u leidinggeeft. In de ene leidinggevende functie moet u kennis hebben van financiën terwijl dat bij een andere functie helemaal niet aan de orde is.
  • In de ene functie moet u beschikken over de vaardigheid om de visie en strategie van de organisatie neer te zetten. In de andere functie is dit geheel of bijna niet aan de orde

  Kortom: bent u leidinggevende op strategisch, tactisch of operationeel niveau?

 • Vaardigheden

  Over welke vaardigheden moet een leidinggevende beschikken? En over welke vaardigheden beschikt u? Lees meer: Vaardigheden van de leidinggevende

Ontwikkeling leiderschapsvorm

Steeds groter wordt de behoefte aan nieuwe of moderne leiderschapsvormen waarbij andere leiderschapsprincipes belangrijk worden. Is uw organisatie daarop toegerust? Zijn uw leidinggevenden daarop toegerust? De tijd van autoritair en patriarchaal waarbij de leidinggevende de lakens uitdeelde is voorbij. Eerder is behoefte aan verbindend leiderschap, authentiek, inspirerend, dienend of natuurlijk leiderschap. Toch zijn dat behoorlijke organisatieveranderingen wanneer u de omslag wilt maken naar nieuwe vormen van leiderschap. Meer weten over diverse leiderschapsvormen?

Webinars over dit onderwerp

Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk dan naar de webinars die je meestal gratis kunt terugkijken.

Webinars bekijken

 

 

Jouw leerdoelen staat centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 25 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld. Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jouw is afgestemd. Moeten we je helpen bij het formuleren van leerdoelen? Bel dan met onze trainingsadviseur.

 

Ebooks aanschaffen?

Tegen een kleine vergoeding kun je e-books aanschaffen via onze webshop. Heb je ze al bekeken?

Ebooks bekijken?