Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Cirkel van invloed: waar maak je je zo druk om?

Cirkel van invloed: waar maak je je zo druk om?  Veel mensen maken zich druk om zaken waar ze geen invloed op hebben. Wilt u leren om je druk te maken om zaken waar u invloed op hebt en los te laten alle zaken waar u geen invloed op hebt? De Steven is specialist in persoonlijke ontwikkeling! We stellen voor u een maatwerktraining samen die precies bij u aansluit. Persoonlijke Effectiviteit is je leren druk maken om zaken waar je invloed op hebt en loslaten waar je geen invloed op hebt.

Druk maken

cirkel van invloedVeel mensen maken zich overal druk om. Het weer is slecht, het regent of het is te koud of te warm. De BTW is met 2% gestegen. De assurantiebelasting is verhoogd en de WOZ waarde van de woning ook. Het klopt allemaal maar............ u kunt er zo weinig aan doen.

Cirkel van invloed

Hiernaast ziet u de cirkel van invloed. De eerste cirkel gaat over 'IK'. Daar ligt de meeste invloed. U kunt beslissingen nemen, keuzes maken, een auto aanschaffen, een dagje uitgaan.

  • Het team waar u werkt daar heeft u ook invloed op. Echter: die invloed wordt al kleiner.
  • De organisatie waar u werkt daar heeft u ook invloed. Maar dat is al de derde cirkel. Dus uw invloed neemt al af.
  • De vierde cirkel hebben we de economie neergezet. U hebt ook invloed op de economie. Door boodschappen te doen, een magetron aan te schaffen. Maar de AEX gaat er vast niet van schommelen?

Het kenmerk van de cirkel van invloed is: hoe verder de cirkel van u verwijderd is, hoe minder invloed u hebt. Cirkel 48 noemen wij gekheidshalve het weer.

Het levert stress op

Je altijd druk maken om zaken waar je geen invloed op hebt, levert stress op. Het geeft al snel een gevoel van machteloosheid. Het gaat maar door en u kunt er niets aan doen. (zie ook: leerdoelen omgaan met stress). Persoonlijke effectiviteit is je druk maken om die zaken waar je wel invloed op hebt en loslaten van de zaken waar je geen invloed op hebt. Niets meer en niets minder.

Wilt u een voorbeeld?

De mevrouw schreef  zich in voor een outplacementtraject. Ze was ontslagen door inkrimping van de organisatie. Het eerste wat ze zei: een baan vinden voor mij is moeilijk, ik ben al 53. Mijn vraag was: wat kunnen we eraan doen dat u volgend jaar weer 25 bent? Ze moest erom lachen en inderdaad: ja dat kan niet. Ik vroeg: zullen we dan stoppen om over jouw leeftijd te praten? Het is een factor waar je geen invloed op hebt.

Hoe doe je dat dan?

invloed en betrokkenheidZullen we samen met u eens in kaart brengen alle factoren waar u wel invloed op hebt? En zullen we eens inventariseren alle facetten waar u geen invloed op hebt? Daarna hebt u een keuze. Wat wilt u ermee doen? Wilt u zo doorgaan zoals u altijd deed? Wilt u die stress ervaren die u altijd al ervoer? Of wilt u ervan af?

Op het plaatje hiernaast ziet u een viertal situaties:

  • Effectief: U hebt invloed op de situatie? Dan is het verstandig om er energie in te stoppen. Dat loont en zal u een goed gevoel geven.
  • Gemiste kans: Een gemiste kans is wanneer u wel invloed hebt maar u stopt er geen energie in. U denkt: laat maar waaien. Of u voelt zich niet opgewassen tegen de situatie. Wel jammer!
  • Energievreter: Een derde situatie. U hebt er geen invloed op maar u stopt er wel energie in. Dat kost energie, En het levert u niets op. Het is trekken aan een dood paard. 
  • Loslaten en aanvaarden: Effectief is om situaties los te laten waar u geen invloed op hebt. Stop er geen energie in want het is verspilde energie. Lees meer over: loslaten.

We hebben vaak meer invloed dan wij denken

Controle willen hebben over zaken waar je niks aan kunt doen, levert spanning op. Maar er zijn zoveel zaken waar je wel invloed op hebt en waar je invloed op kunt uitoefenen. Veel meer vaak dan mensen denken.

Leerdoelen gericht op stressreductie

We hebben nog veel meer leerdoelen voor coaching gericht op stressreductie voor u uitgewerkt. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen gericht op stressreductie

Verwante informatie

Wilt u meer informatie over coaching gericht op vermindering van stress?

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens