Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Koel en afstandelijk overkomen is een valkuil

Koel en afstandelijk overkomen is een valkuil. Komt u soms afstandelijk over op uw omgeving? Vinden anderen u onderkoeld reageert? Wilt u leren omgaan met de valkuil koel en afstandelijk overkomen?  De Steven is specialist in persoonlijke ontwikkeling! We stellen voor u een maatwerktraining samen die precies bij u aansluit.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Valkuil

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Hoe reageert de omgeving?

Koel en afstandelijk overkomenUw omgeving schildert u af als te weinig betrokken, te weinig invoelend of te weinig inlevend. In ´t ergste geval als: gevoelloos, zakelijk, of zelfs als onverschillig. Uw kracht is dat u zakelijk bent ingesteld en situaties rationeel benadert.

Gevolgen

Meestal is het gevolg dat u onbegrip krijgt van de omgeving. Men begrijpt uw reactie niet. Of men kan zich niet voorstellen dat bepaalde zaken u ogenschijnlijk koud laten. In uw communicatie bereikt u daardoor niet wat u zou willen. Want juist om anderen te overtuigen is het belangrijk om uw gevoelens te laten zien. Uw ogenschijnlijke klinische houding kan ervoor zorgen dat mensen u niet enthousiast vinden of dat ze vinden dat u berekenend overkomt.

Kernkwaliteit: zakelijk ingesteld

Uw kernkwaliteit is dat  u zaakgericht en  zakelijk ingesteld bent. Dat is een kracht. U bent niet bij het minste of geringste aangeslagen of in paniek. En in moeilijke situaties kunt u de zaken analyseren, op de rij zetten en met een oplossing komen.

Wellicht herkent u zich nog het meest in de beschrijving van het luchttype of aardetype. U komt meer in uw kracht door een balans te vinden tussen zakelijk ingesteld zijn' en 'invoelend of empathisch zijn'. Uw zakelijke houding krijgt dan meer effect.

Leerdoelen

Het leerpunt zit in het proces van afstand en nabijheid. Waar de emotionele mens vaak te weinig afstand kan houden daar houdt u teveel afstand. Training of coaching kan u helpen te ontdekken wanneer u in de valkuil stapt. Mogelijke leerdoelen kunnen zijn:

Emotie en gevoelens verbergen

Het kan overigens prima dat u helemaal niet over de kernkwaliteit zakelijkheid beschikt en dat een te afstandelijke houding geen valkuil is. Wellicht hebt u een angst ontwikkeld om uw gevoelens te tonen.  Gevoelens tonen en ontvangen is voor u een leerpunt wellicht. Oftewel: communicatie op betrekkingsniveau.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens