Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Optimistisch is een kwaliteit

Optimistisch en optimisme is een kwaliteit. Bent u optimistisch ingesteld? Dan bent u positief ingesteld en ziet u snel de zonnige kant van het leven. U ziet kansen liggen en wanneer u ergens aan begint dan vertrouwt u op de goede afloop. Problemen of onmogelijkheden ziet u minder snel of u laat zich er niet door leiden.

Wat zijn uw kwaliteiten?

Wilt u weten wat uw kwaliteiten of karaktereigenschappen zijn?

Meer weten over kwaliteiten?

Kwaliteiten

Competenties

Bekijk de rubriek competenties en competentieontwikkeling. Bekijk ook het overzicht met alle persoonlijke leerdoelen voor training en coaching.

Competenties

Online test

Inzicht in uw persoonskenmerken en kwaliteiten? Doe dan (kostenloos) onze (online) test. U krijgt een rapport in uw mailbox.

Doe de test online!

Kenmerken

Optimisme en optimistischKenmerken van iemand die optimistisch is ingesteld zijn:

  • Is positief ingesteld
  • Denkt in kansen en mogelijkheden
  • Ziet het snel zitten
  • Moedigt anderen aan vanuit een positieve invalshoek
  • Heeft geloof en vertrouwen in de goede afloop
  • Gaat niet uit van bezwaren, onmogelijkheden en problemen maar benadert een vraagstelling juist vanuit een positieve invalshoek
  • Weet anderen te stimuleren en te motiveren om ervoor te gaan

De functie van optimisme

Optimisme is een gewild product in bedrijven en organisaties. Medewerkers met een optimistische instelling brengen leven in de brouwerij, stimuleren, moedigen aan. Ze gaan niet uit van het negatieve. Daarom zijn het vaak ook fijne collega’s die anderen vanuit de positieve invalshoek aanmoedigen en niet alles bekijken op een over-kritische, sceptische of cynische manier.

Valkuilen

Waar de kracht ligt daar ligt ook de zwakte. Wat is de valkuil van optimisme? Dat is té optimistisch ingesteld zijn. Dat was niet moeilijk om te raden zegt u. Maar wat is dat? Té optimistisch betekent:

De irritatiezone

Irritaties van de optimist zijn de mensen die de hele dag ‘ja-maar’ roepen, erg kritisch zijn, negatief denken, pessimistisch zijn ingesteld, sceptisch of cynisch op plannen reageren, doemdenkers etc.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens