Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Ontspannen, relaxt en tevreden is een kwaliteit

Beschikt u over de kwaliteit ontspannen, relaxt en tevreden? Dan straalt u waarschijnlijk een soort van natuurlijke rust uit. U laat zich niet snel opjagen door stress, deadlines, te behalen targets. Integendeel. U blijft rustig en kalm.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Webinar

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Waarom is het een kwaliteit?

MOntspannen, relaxt en tevreden is een kernkwaliteitensen die ontspannen en relaxt zijn, hebben een belangrijke functie binnen teams. Zij zijn uitermate geschikt om de druk van de ketel te halen. Vaak zijn ze optimistisch ingesteld en kunnen ze anderen helpen om op ontspannen wijze het werk te doen, de klus te klaren of een probleem op te lossen.

Mensen die tevreden zijn nemen genoegen met en zijn gelukkig met hun bestaande functie of baan. Ze zijn in hun sas of ingenomen met hun werkzaamheden en u zult ze niet gauw horen klagen of mopperen.

Negatieve uitleg: gebrek aan ambitie

Vaak wordt deze kwaliteit negatief uitgelegd. Het zou gebrek aan ambitie zijn of mensen die over deze kwaliteit beschikken zouden eigen grenzen te weinig verleggen, te weinig uitdagende doelen voor zichzelf stellen. Toch is dit niet terecht. Uw organisatie is ook gebaat bij medewerkers die blij en ingenomen zijn met hun dagelijkse werkzaamheden.

Valkuil

Uiteraard is er ook een valkuil en die zit sterk in de buurt van de vooroordelen die over deze kwaliteit bestaan. De valkuil is: gemakzuchtig of laks, té snel genoegen nemen met, te gemakkelijk ingesteld, te weinig alert en waakzaam. Oftewel: de mentaliteit van ‘morgen is er weer een dag’.

Irritatiezone

Mensen die relaxt en ontspannen zijn, worden niet graag onder druk gezet. Ze vinden het vervelend wanneer er gedramd wordt of wanneer er voortdurend druk uitgeoefend wordt om sneller te werken.

Bewustwording en teamsamenstelling

Voor leidinggevenden geldt vaak dat bewustwording noodzakelijk is. Hoe is het team samengesteld? Maar ook bewustwording dat u moeilijk een team kunt hebben van alléén maar aanjagers. Medewerkers die over de kwaliteit ontspannen en relaxt beschikken kunnen juist een goede tegenpool zijn voor mensen die door slaan in prestatiedrang. Lees ook: samenwerking en de vier elementen.

Leerdoelen

Leerdoelen die erbij horen:

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens