Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

HSP uitersten

HSP hyper de pieper

Bent u ook iemand van uitersten? Iemand van ordelijkheid en chaos, van hyperactief en alles moet direct terwijl er de volgende dag niks uit uw vingers komt? Bent u ook iemand van alles kan en soms ook zeer straight, van hieperdepieper tot passief in de ergste graad? Bent u ook van cijfer 1 of cijfer 10? We heten u van harte welkom in de club die HSP wordt genoemd. U bent ook iemand van uitersten!

Hoe kan dat?

Hoogsensitieve personen zijn soms mensen van uitersten. Zit u in de flow? Alles kan! Het vliegt u uit de vingers. U belt, u legt contact, u schrijft, u mailt! Het gaat vanzelf. Uw brein vliegt als een straaljager door het luchtruim. Het ene idee komt bij u en is nog niet geland of u hebt al weer een nieuw idee.

Zit u in de low? Uw geest is zo traag als slak, er komt niks uit uw vingers! U hangt er een halve dag tegenaan wanneer u iemand moet bellen. Dat artikel wat u moet schrijven, wil maar niet af! Die email die u moet versturen is u nog teveel. Uw geest is geen straaljager maar een gedoofde vuurpijl!

Herkent u het nog steeds?

Herkent u dit nog steeds? Dan heten we u nog een keer van harte welkom in de club van hoogsensitieve personen. Een club waar u geen ledengeld hoeft te betalen trouwens. Weet u? Wat we hier omschrijven is een HSP-kenmerk. Zit u goed in uw energie? Alles lukt! Zit u laag in uw energie? Niks lukt!

Voor de buitenwacht bent u dus iemand van alles of niks. Onbegrip treft soms! Maar houdt goede moed. Want als u het begrijpt kunt u het misschien uitleggen. Maar als u het niet begrijpt, dan hoeft u niet te verwachten dat anderen u gaan begrijpen!

Overdrive en overprikkeling

Prikkels overal, van boven , van onderen van rechts en links . Er is geen ontkomen aan . Ze komen op volle sterkte op u af. Is er nog een ontkomen aan ? Hsp en overprikkeling

Wat is er aan de hand?

Weet u: er is niets aan de hand. Uw gevoelsleven is nu eenmaal  heftiger dan bij anderen! U bent niet een grijze muis waar alles op afroep en in structuur verloopt. Uw levendigheid van binnen bruist alle kanten op! En dat kost energie! Reken maar! Het hoort er dus ook gewoon bij. U BENT zo! Niks mis mee hoor! U hoeft niet naar de dokter.

Wat kunt u er wel aan doen?

Nog 1 ding. Alleen maar zeggen dat u gewoon zo bent is net iets te weinig. Maar wel een basis. Zelf-aanvaarding is beter dan vechten tegen dit verschijnsel. Maar wat u er aan kunt doen is zorgen dat uw energiepeil op orde is. Zorg dat u fit en vitaal bent. Geef ruimte aan balans tussen inspanning en ontspanning. En u zult zien dat u zich beter voelt. Graag helpen we u daar bij.

Leerdoelen voor HSP-ers

Een aantal leerdoelen voor coaching gericht op hooggevoeligheid hebben we voor u uitgewerkt.

Leerdoelen voor HSP-ers

Talentontwikkeling

Bekijk onze trainingen voor talentontwikkeling of ons aanbod voor coaching hoogbegaafden

Persoonlijke ontwikkeling

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens