Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Jezelf tegenkomen

Jezelf tegenkomen? Een uitdrukking die veel wordt gebruikt en vaak in negatieve zin maar het kan ook zeer heilzaam werken om jezelf tegen te komen.

Wanneer kom je jezelf tegen?

Jezelf tegenkomenUiteraard is het fysiek niet mogelijk om jezelf tegen te komen. De uitdrukking wordt vaak gebruikt:

  • Als mensen ergens spijt of berouw van hebben: ik kwam mezelf eens goed tegen
  • In verdriet en rouw: wanneer je een dierbare verliest
  • Bij ziekte
  • Wanneer mensen psychisch vastlopen
  • Bij burn-out of overspannenheid
  • Bij gebeurtenissen die de nodige impact hebben in een mensenleven: bijvoorbeeld een echtscheiding of een nare en vervelende ontslagzaak

We noemen zo een aantal zaken maar de lijst is oneindig aan te vullen.

Confrontatie

Wanneer je jezelf tegenkomt is dat vaak een confrontatie. Een confrontatie met jezelf. Vooral ook om er achter te komen wat je zo lang en zo vaak hebt verdrongen. Gevoelens en emoties wellicht? Zaken die je in het rumoer en de haast van het leven zo maar achter je hebt gelaten alsof het niet bestond. Zodra je jezelf tegenkomt, weet je dat het wel bestaat en dat er dingen verwerkt moeten worden waar eerder geen ruimte voor was.

Aanvaarding en omarming

Jezelf tegenkomen kan pijn doen maar is vaak ook heel heilzaam en ZIN-vol. Jezelf leren aanvaarden, jouw eigen emoties niet verdringen maar toestaan, jouw eigen gedachten accepteren zoals ze zijn. Jezelf tegenkomen kan leiden tot aanvaarding en omarming. We noemen het ook wel zelfcompassie.

Wie zichzelf ontmoet

Wie zichzelf ontmoet in de meest existentiële levensvragen is in staat om de ander te ontvangen. Is dat niet het geval dan blijft het een oppervlakkige beschouwing.

Persoonlijke coaching

Wilt u werken aan uw persoonlijke ontwikkeling? Aarzel niet langer maar schrijf u meteen in voor coaching gericht op levensvragen! Natuurlijk hebt u  nog tal van vragen over de aanpak en prijs. Wanneer u contact met ons opneemt, zetten wij u alle mogelijkheden, voorwaarden (en de prijs) op rij!

Coaching gericht op levensvragen

Rubriek levensvragen

Lees andere artikelen in de rubriek levensvragen.

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens