Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Altijd druk

Heb jij het altijd druk? Ben je altijd bezig? Ben je vaak gehaast? Kom je moeilijk tot rust?

Keuzes

Je bent nog jong en je hebt nog een heel leven voor je maar als je verdere leven zo voortgezet gaat worden zoals het op dit moment is, dan wil jij erg graag je portie aan Fikkie geven.

Zo gestrest als je nu al bent, dat kan vast geen goeds brengen voor de toekomst. Op je werk heb je het gevoel dat je continu achter de feiten aanhobbelt, overal net even een snik te laat bent en de essentie in je werk mist.

Van hot naar her

Je collega’s voeren hun taken goed uit en brengen ze tot een goed einde. Jij merkt dat het werk wat je collega’s doen, hun goed en gemakkelijk afgaat. Zij hebben geen ervaring met stress, ze hebben geen moeite met het halen van hun deadlines en ze gaan fluitend en relaxed om vijf uur naar huis. Terwijl jij de hele dag van hot naar her rent, overal informatie vandaan haalt, je suft piekert hoe je de opdracht het beste kunt vormgeven en keihard werkt om je taken binnen de gestelde tijd af te hebben. Om vijf uur naar huis gaan lukt vaak niet of je moet thuis je werk nog afmaken.

Jezelf voortdurend druk opleggen

Eenmaal thuis begint dáár de ellende.

Boodschappen doen, koken, wassen, opruimen etc. Er blijft nauwelijks tijd over voor andere activiteiten. Na een dag zo druk bezig te zijn geweest met organiseren en plannen ben je stuk, kapot en uitgeblust plof je op de bank neer. Paniekgevoelens komen bij je op als je denkt aan de dag van morgen.

Je twijfelt aan jezelf; hoe is het mogelijk dat jij je werk niet op orde hebt, je werk zelden op het afgesproken tijdstip aanlevert terwijl alle andere collega’s hun werk met gemak uitvoeren en afronden?
Vroeger, toen je nog studeerde had je hier geen enkele moeite mee. Je kon alles aan en studeren was een peulenschil.

Werkdruk en stress binnen je werk kan verschillende oorzaken hebben. Heb je er wel eens over nagedacht wat de reden zou kunnen zijn, dat het jou moeite kost om je werk op tijd af te krijgen? Waarschijnlijk heb je tijdens je schoolperiode nooit echt je studiemomenten hoeven plannen. Het opletten tijdens colleges was voor jou het halve werk en studeren deed je op de momenten dat het jou uitkwam. Studeren kostte je geen moeite en je hoefde er niet echt een grote inspanning voor te leveren.

Dat betekent dat je nooit echt hebt leren plannen en organiseren. Hoe maak je een goede planning? Hoe zorg je ervoor dat jij je aan deze planning houdt? Hoe organiseer je alle andere werkzaamheden hieromheen? Hoe kun je werkzaamheden prioriteren en volgens vaste volgorde afwerken?

Hulp nodig?

Bij ons kun je de training stressmanagement en timemanagement combineren!

Energiehuishouding

Dit artikel is geschreven in de serie over energiehuishouding en energiebalans.

Energiehuishouding

Verwante informatie

Wil je meer informatie over coaching gericht op vermindering van stress?

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.