Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Vergeet jij jezelf ook wel eens?

Jezelf vergeten

Vergeet jij jezelf ook wel eens of misschien zelfs wel heel vaak? Denk jij ook altijd: ‘eerst die ander en daarna kom ik?’. Of ‘als zij het maar naar de zin hebben, ik red me wel’.  

Als de ander het maar naar de zin heeft

Ik probeer altijd iedereen het naar de zin te maken. Wil graag dat mensen tevreden zijn en dat ze me aardig vinden. Ik heb vaak de neiging om me aan te passen voor de ander,  als die het maar leuk heeft. Ik denk alleen maar aan die ander. Voelt hij zich wel comfortabel, kan ik nog iets voor je betekenen? Vind je het wel leuk? 

Waar ben ik?

Ik dacht dat dit bij mij paste of dat ik qua karakter zo was. Maar is dat wel zo? Want waar is mijn eigen ik nou gebleven ? Wie ben ik nu eigenlijk? Wat zijn mijn behoeften?  Waar sta ik nu voor? Wat wil ik nu graag? Goede vragen vond ik zelf eigenlijk wel. Maar het antwoord is wat moeilijker. Ik heb me jaren geplooid naar alles en iedereen, dat ik me eigen ik even ben vergeten……

Jezelf veronachtzamen

Jezelf vergeten is jezelf veronachtzamen, jezelf niet voldoende serieus nemen. Jezelf vergeten betekent niet luisteren naar jouw eigen behoeften of gevoelens, niet luisteren naar eigen grenzen en gewoon finaal aan jezelf voorbij gaan.

Hoe het gekomen is?

Ik weet soms zelf niet hoe het ontstaan is. Eigenlijk boeit me dat ook niet. Ik weet wel dat het een autonomievraagstuk is en daar wil ik wat aan gaan doen. Jij ook? Bel me maar een keer dan!

Persoonlijk ontwikkeltraject

Wil je aan de slag met jouw leerdoelen? Volg een persoonlijk ontwikkeltraject. Meer informatie? Bel ons of klik op onderstaande link.

Persoonlijk ontwikkeltraject

 

Zelfinzicht

Dit artikel is geschreven in de serie over zelfinzicht en zelfkennis.

Lees ook de andere artikelen: zelfkennis en zelfinzicht

Auteur

Deze blog is geschreven door Monique van Nuil.

Monique van Nuil