Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Zielsverwantschap: wat is dat?

Zielsverwantschap duidt op een band, relatie, connectie of verbinding. Het gaat over zielscontact. Dat is een diepe spirituele connectie tussen twee personen die herkenning, resonantie en harmonie ervaren. Zielsverwantschap is onvoorwaardelijke liefde, begrip, vertrouwen en verbondenheid.

Soulmates of hartevrienden

Zielevrienden zijn hartevrienden. Ze ervaren een hartstochtelijke genegenheid tot elkaar en voelen een diepgaande verbinding. Het is herkenning, elkaar kennen en vertrouwen. Maar er is ook een soort van vibe, vibreren of resonantie. Dat komt omdat je op dezelfde golflengte zit, elkaar begrijpt, elkaar hoort en elkaar in diepe zin ook verstaat. Je zit als het ware op dezelfde lijn waardoor er een emotionele verbinding ontstaat die ‘het verstand te boven gaat’. Dat is een ouderwetse uitdrukking maar het duidt op: ‘het is niet uit te leggen, het is niet te bevatten, het is geen logica’. In feite is het een dieper afstemmen, overeenstemmen en het delen van persoonlijke waarden waardoor een harmonie van gedachten, gevoelens, energie kan ontstaan.

Zielsverwantschap

Zielevrienden

Zielevrienden hebben dus een spirituele connectie. Zoals de ziel wijst naar de essentie van het leven, naar de ademtocht van ons mensen, zo wijst de spirit ook naar de geest en het meest wezenlijke wat ons eigen is. De ziel associeer ik met de ademtocht van het leven. Daar komt levenskracht en levenslust vandaan zoals bezieling, hoop, vertrouwen en liefde. Zielevrienden ervaren samen die levenskracht en ademtocht en dat geeft een intieme verbinding.

De kracht van spirituele verbinding

We leven in een tijd waarin we worden opgeslokt door heel veel zaken die aandacht vragen. Technologische mogelijkheden hebben het leven versneld en het nieuws stroomt onophoudelijk binnen. Het moderne leven kan onze aandacht opeisen. En juist in deze tijd zie ik een diepere behoefte aan betekenis, vrede, vervulling en verbinding. Er is een diepgaand verlangen naar de essentie van wie we werkelijk zijn. Op die ontdekkingsreis wordt ons bewustzijn vergroot, wordt ons hart geopend, ervaren we rust, dankbaarheid, tevredenheid, voldoening en vooral ook vrede.
Hoe mooi is het dat je dat samen met de ander mag delen. Niet om de wereld te ontvluchten, maar wel om van tijd tot tijd op adem te komen. Niet om de snelheid van de maatschappij te vermijden, maar wel om de bezinning en zingeving op te zoeken, te beleven en te ervaren.

Wie ben je eigenlijk?

Wie ben je eigenlijk? Wil je er meer over weten? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Wie ben je?

Bekijk de webshop!

Bekijk onze webshop met e-books, webinars en persoonlijkheidstesten.

Webshop De Steven

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.