Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Op dreef zijn of komen

Op dreef zijn is een fantastisch gevoel. Het loopt, het stroomt, het swingt en het gaat allemaal vanzelf. Maar nu is de vraag: wat is dat nu precies, op dreef komen? En hoe doe je dat? Daarover gaat dit artikel.

Wat betekent het?

Wanneer je op dreef bent, dan drijf je jezelf aan, dan ben je goed op gang, dan drijf je jezelf voort en ga je voort. Ik denk dat aandrijven het kernwoord is. Je schiet op met je werk en het loopt fantastisch. Het woord heeft een diepe betekenis. Bekend is dat het vee het liefst in de eigen dreef wordt geweid. Dreef staat dan voor land of weide. En dat geeft voor mij de essentie weer. Je komt alleen op dreef als je iets doet wat bij jouw eigen dreef past. En ik leg het dan maar uit als: wat bij jouw drijfveren past. Je komt nooit op dreef met iets wat niet bij je past.

Op dreef zijn of komen

Doe de test!

Bij De Steven kun je een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Zo krijg je inzicht in jouw ontwikkeldoelen.

Meer informatie

Loopbaanonderzoek

Tijdens een loopbaanoriëntatie onderzoeken we met jou:

  • Willen: drijfveren, loopbaanankers, behoeften, interesses
  • Kunnen: werkervaring, opleiding, achtergrond, vaardigheden
  • Zijn: talenten, eigenschappen,  kwaliteiten

Loopbaan oriëntatie

Hoe kom je op dreef?

Een vraag die ik kreeg onlangs: ‘hoe kom je nu op dreef?”. Een goeie vraag overigens die niet klopt. Want de hoe-vraag duidt op systematiek en methodiek. En ik kan je één ding verzekeren: op dreef komen heeft meer te maken met hart en ziel dan met verstand. Het komt van binnenuit. Je wordt aangewakkerd, aangejaagd. Je wilt graag en je doet graag. En dan ontstaat de flow. Hoofd, hart en handen komen in verbinding en daar ga je. Je komt los van wat je moet, van wat mensen van je verwachten, van wat je jezelf oplegt, van alles wat anderen van jou vinden. En daar flow je heen. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan. Maar dat is niet zo. Wat vanzelf gaat, kost soms ook moeite en inspanning.

Jezelf aanzetten tot

Ik merk dat veel mensen moeite hebben om zichzelf aan te zetten. Of nu nog beter verwoord: om zichzelf aan te drijven. Er is altijd iets of iemand van buitenaf die ze moet aanzetten tot beweging en actie. Overigens dan kun je ook op dreef komen hoor! Geen misvatting daarover. Maar jezelf aanzetten tot iets en dan op dreef komen, is een leerdoel voor persoonlijke ontwikkeling voor veel mensen.

Wanneer raak jij in vuur en vlam?

De vraag is: wanneer ontvlam jij? Of ben je lauw en doe je veel op de automatische piloot? Je doet je ding en je staat nergens voor in vuur en vlam. Nee, je bent terughoudend, gereserveerd, beredeneerd en je zult nooit een stap harder lopen dan gevraagd wordt. Je hoofd zit altijd onder het maaiveld en daarom krijg je ook geen commentaar. Maar diep van binnen voel jij ook wel: ik wou dat ik dat had. Die passie, die bevlogenheid, die inspiratie, die bezieling.

Wil je daarover in gesprek?

Ik wil wel een keer met je praten. Over vuur, over vlam, over aanwakkeren, over aandrijven, over jezelf aanzetten tot. Maar lees eerst mijn e-book over willen is minder moeten.

Wat wil je eigenlijk?

Wil je meer weten over wat je zou willen? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Wat zou je willen?

Bekijk de webshop!

Bekijk onze webshop met e-books, webinars en persoonlijkheidstesten.

Webshop De Steven

 

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Nieuwste e-book: talenten en kwaliteiten: jouw houvast en zekerheid!

Je kunt nu het nieuwste e-book (PDF) aanschaffen van Jan Stevens over: talenten en kwaliteiten, jouw houvast en zekerheid.

Je kunt ook de boekpresentatie van 27 januari gratis terugkijken. Inschrijven?

Talenten en kwaliteiten / e-book

Meer informatie?

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.