Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Timemanagement leerdoelen

Timemanagement leerdoelen.  Wilt u inzicht in uw leerdoelen voor de training of cursus timemanagement? Wilt u effectiever werken en anders met uw tijd omgaan? Effectieve training of coaching begint met het verfijnen van het leerdoel. In dit artikel gaan we in op een drietal onderwerpen:

Training time-management

Wilt u effectief met uw tijd omgaan en daadwerkelijk vooruitgang boeken op uw leerdoelen? Aarzel niet langer maar schrijf u meteen in voor de training timemanagement. Klik op onderstaande link en lees alles over aanpak en werkwijze.

Training timemanagement

Online test om uw leerdoelen te ontdekken

Wilt u snel uw leerdoelen ontdekken wanneer het over effectief tijdbeheer gaat? Doe de online test en u krijgt gratis een rapport  in uw mailbox. Wilt u direct van start gaan? Klik dan op onderstaande link!

Doe de online test!

Voorbeelden van leerdoelen

We hebben een aantal mogelijke leerdoelen voor u uitgewerkt voor de training timemanagement. Staat die van u er niet tussen? Geen probleem! Wij leveren maatwerk.

Timemanagement voor leidinggevenden

Voor leidinggevenden in het hoger en middenkader hebben wij een training timemanagement ontwikkeld waarbij uw persoonlijke leerdoelen en leidinggevende aspecten betrokken worden.

Timemanagement leidinggevende

Leerdoelen voor leidinggevenden

Specifiek voor leidinggevenden hebben we leerdoelen uitgewerkt die betrekking hebben op timemanagement in een leidinggevende functie.

Leerdoelen Stressmanagement

 • Zie ook leerdoelen inzake het omgaan met stress

Leerdoelen inzake het omgaan met stress

Leerdoelen voor teams: teamtimemanagement

Training teamtimemanagementWilt u als team effectiever werken? Dan kunt u denken aan de volgende gezamenlijke leerdoelen:

 • Gezamenlijke acties en activiteiten in kaart brengen
 • Gezamenlijke prioriteren
 • Feedback geven en ontvangen
 • Gezamenlijke werkdruk en werkstress bespreekbaar maken
 • U wilt efficiënter werken als team
 • Gezamenlijke structuur aanbrengen
 • Deadlines halen als team
 • Teamdoelen realiseren
 • Feedback geven en ontvangen
 • Elkaars kwaliteiten benutten als effectief instrument in het kader van tijd
 • Bewustwording van gezamenlijke valkuilen

Teamtimemanagement

Wilt u als team gezamenlijk een training timemanagement volgen?

Training teamtimemanagement

Effect van de training

Cruciale vraag is: heeft een training timemanagement wel zin? Voegt training en coaching iets toe? Het grootste knelpunt bij timemanagement is heel eenvoudig: we weten het allemaal wel, maar we doen het niet.

Tips en trucs werken niet: gedragsverandering wel!

De conclusie is deze: de toolbox, de training vol met tips en trucs gaat niet werken. Effectief tijdgebruik is een gedragsverandering. Dat houdt niet in dat u van ons geen tips en trucs krijgt tijdens de training.

Timemanagement is zinvol

De training timemanagement is zinvol wanneer:

 • u gemotiveerd bent om daadwerkelijk vooruitgang te boeken op uw leerdoelen
 • wanneer u openstaat voor reflectie en zelfreflectie op uw huidige gedrag
 • wanneer u de tijd neemt om gedragsveranderingen door te voeren: een maatwerktraining heeft altijd meer effect dan een 1 daagse training gebaseerd op open inschrijving
 • wanneer u de tijd neemt om veranderingen te implementeren in uw werk

Ervaringen van deelnemers

Hierbij treft u verhalen en ervaringen van deelnemers en/of organisaties die bij De Steven een training timemanagement hebben gevolgd of die daarvoor een individueel coachingstraject volgden.

 • ‘Ik zocht pasklare oplossingen’

  Een deelnemer wilde nadrukkelijk werken aan zijn tijdbeheer. Overvolle agenda, de neiging om werk mee naar huis te nemen of om 60 uur te gaan werken. Hij volgde een traject van zeven individuele sessies die om de twee weken plaatsvonden.

  ‘In het begin wilde ik heel concrete tips en trucs, ik was bijzonder oplossingsgericht voor mijn situatie. Eigenlijk ging het traject me daardoor ook niet snel genoeg. Ik wilde al snel komen tot pasklare oplossingen. Later ging ik beseffen dat mijn vraagstuk feitelijk op een heel ander niveau lag dan ik had gedacht. Toen ik me dat bewust werd had ik al een grote stap gemaakt. En gek maar waar; de pasklare oplossingen kwamen daarna vanzelf’.

 • ‘Mijn valkuil is mijn discipline’:

  'Bij het halen van mijn doelstellingen denk ik dat ik daar redelijk in geslaagd ben. Mijn eerste doelstelling  (in control over mijn eigen werkzaamheden) lukt goed. De tweede doelstelling (structureel aandacht voor de lopende projecten) krijg ik minder eenvoudig in de vingers. Valkuil is mijn eigen gebrek aan discipline ....... dat kan (nog) beter. Voor de toekomst is het van belang om het geleerde vast te houden en verder te groeien in de eigen doelstellingen. Als je a.s. dinsdag even uitlegt hoe ik dat moet doen is het klaar ....'

 • ‘We wilden geen vergadercultuur’

  Binnen onze organisatie zijn wij absolute doeners. Aanpakken! Dus een vergadercultuur wordt hier niet geaccepteerd. Wat wij geleerd hebben tijdens de training is dat ‘te weinig overleg minstens zo duur is als de vergadercultuur’.

Webinars over dit onderwerp

Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk dan naar de webinars die je meestal gratis kunt terugkijken.

Webinars bekijken

 

 

Jouw leerdoelen staat centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 25 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld. Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jouw is afgestemd. Moeten we je helpen bij het formuleren van leerdoelen? Bel dan met onze trainingsadviseur.

 

Ebooks aanschaffen?

Tegen een kleine vergoeding kun je e-books aanschaffen via onze webshop. Heb je ze al bekeken?

Ebooks bekijken?