Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Vol zelfvertrouwen een netwerk opbouwen

Zelfverzekerd een netwerk opbouwen bij de zoektocht naar een baan is belangrijk. Veel mensen zijn dagelijks op zoek naar die ene passende baan. Ze doen dat via vacaturebanken op internet. Wist u dat die benadering bijna kansloos is en dat u daarmee uw tijd verdoet. Waarom doen ze dat? Omdat ze netwerken moeilijk vinden.

Zelfverzekerd leren netwerkenWaarom is het bijna kansloos?

Het is kansloos om een aantal redenen:

  • Ongeveer 70% van de mensen die een baan zoeken, zoekt op deze manier een baan en ongeveer 30% van de vacatures komen in de krant of internet
  • De concurrentie is dus moordend en de manier om u te onderscheiden is minimaal
  • U wordt beoordeeld door recruiters en HRM-adviseurs op uw brief maar waarom eigenlijk:  u wilt toch geen schrijver worden?

Erop af! Dat is kansrijk!

U moet dus aan tafel komen. Erop af stappen. Alleen dan kunt u zichzelf voorstellen wie u bent en kunnen mensen in aanraking komen met uw kwaliteiten. En wist u dat ca. 70% van de vacatures via het netwerk verlopen en de opbouw van een netwerk dus doorslaggevend is bij het vinden een baan.

Hoe de broer van uw achterbuurman u aan een nieuwe baan kan helpen: de VIAVIA methode

Wist u dat de broer van uw achterbuurman u aan een nieuwe baan kan helpen? Of de zwager van de kapper waar u altijd naar toe gaat? Wist u dat het solliciteren VIAVIA de beste methode is?

Ja maar waar moet ik dan beginnen?

Begin eens bij uw familie en vriendenkring en vraag of ze met u mee willen denken. En vraag eens of ze iemand kennen (die u nog niet kent of waar u niet aan gedacht hebt) die wellicht bereid zou kunnen zijn om eens met u te praten.

Netwerken is een bakje koffie drinken

Even een bakje koffie drinken met een oud-klasgenoot, een ex-collega, een medespeler uit uw voetbalelftal. Heb je even tijd voor mij? Zullen we samen een bakkie doen? Even vergeten dat je werkzoekend bent en de zoveelste standaard afwijzing hebt ontvangen.  Even de frustratie weg dat niemand op dit moment oog heeft voor jouw kwaliteiten.

Netwerken is advies vragen

Veel mensen zeggen ja maar…………… ik kan mezelf niet zo goed verkopen. Of ja maar……….. ik ben niet iemand om mezelf in de etalage te zetten. Maar weet u: dat heeft niets met netwerken te maken.  Beter is om tijdens het kopje koffie te vragen: waar zie jij kansen voor mij? Of als je mijn verhaal hoort, wat komt er dan in jou op en aan wat voor soort functies denk je? Heb je tips voor mij of contacten die wellicht interessant voor mij zijn?

Sociale netwerken voegen iets toe

In deze tijd is het een makkie om bijna al uw oud-klasgenoten terug te vinden. Linkedin, Facebook etc. bieden tal van mogelijkheden om uw netwerk op te bouwen. Wat dacht u ervan om ze eens een mail te sturen met de vraag om eens even bij te praten?

’t Is Net werken

Netwerken is hard werken. Hebt u 2 netwerkgesprekken in de week? Dan hebt u 2 kansen. Hebt u 15 netwerkgesprekken in de week? Dan hebt u 15 kansen.

Nee hebt u al! Ja kunt u nog krijgen!

Moraal van dit verhaal?

  • Kom achter uw bureau vandaan!
  • Pak de telefoon en auto.
  • Ga de boer op.
  • Laat u niet frustreren door de zoveelste standaard afwijzing van een bedrijf die amper de moeite heeft genomen om uw sollicitatiebrief eens goed te bekijken
  • Voorkom solliciatiemoeheid
  • Gooi de drempelvrees van u af!  U hebt niets te verliezen: NEE hebt u al, JA kunt u nog krijgen.

Training effectief netwerken

Bekijk onze training gericht op effectief netwerken.

Effectief netwerken

Carriére en werk

Training en coaching gericht op carriére en werk.

Carriére en werk

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Nieuw: Hoe ga je met je tijd om?

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: hoe ga je met je tijd om?

Ebook time

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.