Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Persoonlijke visie: waar wilt u naar toe?

Hebt u een persoonlijke visie ontwikkeld? Waar wilt u naar toe met uw leven, met uw baan, met uw carrière of studie?  Hebt u een idee waar u naar toe wilt? Wat zou de eindbestemming moeten zijn?

Persoonlijke visie ontwikkelenVisie: wat is dat?

Een visie is een inspirerend toekomstbeeld, een droom, een creatie van de toekomst. En nu hebben we het over  een persoonlijke visie. Dus gaat het om uw persoonlijke toekomstbeeld en om uw persoonlijke droom. Wat zou u graag willen bereiken? Waar zou u naar toe willen? Visie is het beeld wat u hebt over de toekomst. Iemand zei: wie een visie ontwerpt, is een plaatjesmaker (dat is wat anders dan een praatjesmaker).

Het gaat niet over ‘hoe’ maar over ‘wat’ en ‘waarom’

Visie gaat niet over hoe u iets zou willen bereiken! Dat komt later. Visie gaat over WAT u zou willen bereiken en WAAROM u dat zou willen bereiken. Visie gaat over WAAR u naar toe wilt. Visie is heel vaak niet concreet, hoewel mensen menen dat ze hun visie of ideaal zoveel mogelijk moeten concretiseren.  Dat mag wel maar dat lukt niet altijd. Zo begonnen de eigenaren van Hewlett Packard op enige dag samen een bedrijf. Wat was hun visie? Het enige dat ze wisten is dat ze samen iets zouden willen bereiken. Sony werd opgericht zonder dat men enig idee had wat dit nieuwe bedrijf voor producten zou maken.

Persoonlijk leiderschap en visieontwikkeling

Persoonlijke leiders durven visie te hebben. Die wachten niet af wat hun omgeving vindt en denkt. Ze laten hun ideeën niet afhangen van anderen. Ze hebben de moed, de durf en het lef om een lijn uit te zetten waar ze naar toe willen. Persoonlijke leiders durven de regie te pakken over hun eigen leven (daar waar mogelijk) en ze durven de bakens te verzetten, grenzen te verleggen en hun hart te volgen.

Wanneer belangrijk?

Visieontwikkeling is belangrijk wanneer u uw droom wilt realiseren en wanneer verandering in uw leven noodzakelijk is.

Moet een visie SMART zijn?

Een vraag die we vaak krijgen: de visie die ik heb moet toch SMART zijn? Eigenlijk gaven we het antwoord al. Maar zo u wilt: u mag de visie wel smart maken.

  • Stimulerend
  • Motiverend
  • Aanstekelijk en ambitieus
  • Richtinggevend
  • Toekomstgericht

Loopbaancoaching

Bekijk onze trajecten gericht op loopbaanoriëntatie.

Loopbaancoaching

Carrière en werk

Training en coaching gericht op carrière en werk.

Carrière en werk

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens