Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Schop onder de kont nodig of stok achter de deur?

Heb jij een schop onder de kont nodig? Of een stok achter de deur? Vind je dat er anders weinig terechtkomt van al die zaken die jij je had voorgenomen? In dit artikel ga ik in op de zoektocht naar een schop onder de kont en een stok achter de deur.

Harde veroordeling

Misschien probeer je jezelf ergens toe te zetten, je wil iets aanpakken, in gang zetten maar je verkwanselt je tijd en je stelt maar uit. Je weet dat het moet, je weet dat je het kunt maar je komt er maar niet toe om die ene stap te zetten. Dat is de eerste gedachte: jezelf ergens toe zetten en het niet doen!
De tweede gedachte is: je wilt ergens vanaf, dus je wilt iets niet meer doen. En toch lukt het je maar niet om ermee te stoppen.

Beide situaties leiden ertoe dat je tegen jezelf gaat zeggen dat je een keiharde schop onder je kont moet hebben of een stok achter de deur.

Schop onder de kont nodig?

Gedragsverandering moeilijk?

Bekijk mijn artikelen over gedragsverandering!

Gedragsverandering

Leerdoelen

Bekijk de leerdoelen voor de training omgaan met veranderingen.

Leerdoelen bij omgaan met veranderingen!

Jezelf bestraffen

Je gaat jezelf straffen blijkbaar, als iets niet lukt. Of je legt jezelf sancties op. Je veroordeelt jezelf knetterhard, terwijl je geen rechten hebt gestudeerd. Jouw innerlijke criticus die weet wel hoe het zit. Hoppakee, 3 jaar gevangenisstraf, taakstraf of zelfs lijfelijke straffen zoals een schop onder je achterwerk en een stok achter de deur.

Weet je dat dit jou niet gaat helpen? Het heeft geen enkel nut om zo met jezelf of anderen om te gaan. In mijn artikel over gedragsverandering, beschrijf ik ook waarom dit niet werkt. Het is een desastreuze vicieuze cirkel.

Zelfcompassie

Ik gooi meteen de medicatie er maar in en ik noem het zelfcompassie. Zes maal daags 1 tablet, staat er op het etiket. Je kunt het kopen bij apotheek ‘wees eens een beetje lief voor jezelf’.

Weet je wat wel werkt?

Wil je een stok achter de deur of wil je geïnspireerd worden? Wil je een schop onder de kont? Of zoek je iemand die je steunt? Weet je wat ook werkt? Dat je niet bezig gaat met waar je vanaf wil of wat je niet meer wilt. Maar dat je bezig gaat met wat je wel wilt.

Omgaan met veranderingen

Bekijk de mogelijkheden voor omgaan met veranderingen!

Omgaan met veranderingen

Verandermanagement

Voor leidinggevenden hebben wij de training leidinggeven aan veranderingen ontwikkeld:

Training verandermanagement

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.