Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Stressvrij voor de klas

Stressvrij voor de klas staan? Lukt je dat niet meer? Loop je helemaal stuk op een drukke groep?

Gepaste tegenzin

Ken je dat gevoel, dat je elke dag met gepaste tegenzin naar je werk gaat omdat de groep die je dit jaar hebt, wel heel erg een beroep doet op jouw geduld? Deze groep vraagt gedragsmatig zoveel aandacht van jou dat er weinig tijd overblijft voor lesgeven. Je bent voortdurend brandjes aan het blussen. Niet alleen bij de lesovergangen moet je scherp zijn want als je niet goed oplet hebben twee leerlingen middels oogcontact en gebarentaal elkaar alweer afgemaakt. Roept een ander door de klas om zich op afstand met iemand te bemoeien. Of worden schriften, pennen of potloden van elkaar gejat wat weer gemopper en gezeur oplevert.
Het verplaatsen van de groep tijdens de pauze of naar sport is een ramp.  Leerlingen mopperen op elkaar, bij sommige leerlingen hoeft er maar iets te gebeuren of ze vliegen elkaar in de haren. Wat jij te allen tijde probeert te voorkomen want dit is oponthoud en daar heb je geen tijd voor. De gymleerkracht staat te wachten, alle lessen van vandaag moeten wel gegeven worden. Jij kan je aandacht geen moment laten verslappen.
Altijd sta je aan! Wanneer jouw aandacht verslapt betekent dat herrie in de klas. Je moet erbovenop zitten om alles goed te laten verlopen.

Stress: valkuilen en kwaliteiten

Webinar plus e-book

E-book en webinar - Burn-out: een error in je lijf

Het e-book "Burn-out: een error in je lijf" is geschreven door Jan Stevens en biedt samen met het webinar een diepgaande verkenning van burn-out, inclusief persoonlijke ervaringen, praktische tips voor herstel, en een kritische blik op de rol van maatschappij en organisaties bij het voorkomen en aanpakken van burn-out.

Meer informatie?

Leeggezogen

De klas zuigt je leeg omdat je altijd aan staat.  Jouw batterij loopt leeg. Je energielevel wordt steeds lager. Je gaat met meer en meer tegenzin naar je werk.
De kinderen in jouw klas, voelen dit aan. Ze voelen dat jij minder gemotiveerd bent, vermoeid bent. Ze maken hier dankbaar misbruik van, wat de situatie in jouw klas niet verbetert.

Opgebrand

Drie vragen:

  • Hoe komt het dat jij opgebrand raakt terwijl andere collega’s het heel anders ervaren?
  • Hoe kan het dat jij elk jaar het gevoel hebt, de slechtste en drukste klas van de school te hebben?
  • Hoe komt het toch dat iedereen al klaar is met zijn werk en jij nog ouders moet bellen om uit te leggen wat er op school is voorgevallen?

Past het nog?

Heb je er wel eens over nagedacht, dat dit misschien wel iets met jezelf heeft te maken?
Zijn er dingen in je leven waar je tegen aanloopt, heb je in je jeugd iets meegemaakt wat nu zijn weerslag heeft?
Weet je, kinderen voelen feilloos aan waar jouw pijnpunten liggen. Zij zijn er heel goed in om deze zichtbaar te maken, te versterken.
Wat jij in jezelf onderdrukt, drukt de klas uit.

Wat onderdruk je?

Dat kunnen een heleboel verschillende dingen zijn. Vaak heeft het te maken met datgene wat jou raakt in deze groep en dit kunnen allerlei verschillende dingen zijn. Laten we eens zeggen dat ‘het niet luisteren’ jou het meeste raakt. Dat je het gevoel hebt er continu bovenop te moeten zitten. Wat zou de groep jou willen laten zien? Het kan zijn dat jij vroeger altijd moest luisteren naar je ouders, moest doen wat zij goed voor je vonden. Dat jij dit maar te slikken had want een weerwoord geven, of zeggen wat je er zelf van vond was uit den boze.

Hoe doorbreek je patronen en kan je stressvrij voor de klas gaan staan?

Bedenk eens, wat jouw triggers zijn. Wat raakt jou, wat wil je graag opgelost zien en anders zien? Bedenk dan eens wat hier de reden van is, waarom je dit graag wilt. En waar dit gevoel vandaan komt. Ik weet uit ervaring dat het heel lastig om dit bij jezelf te onderzoeken. Ik help je hier graag bij want je kunt pas iets veranderen wanneer je eenmaal inzicht hebt in waar jouw stressgevoel vandaan komt, waardoor jouw batterijen leeglopen. Het veranderen gaat vanzelf. Daar hoef je niets voor te doen. Je merkt dat je door dit inzicht, meer in je kracht komt te staan, dat de omgeving anders op je reageert waardoor jij weer meer in je kracht komt te staan etc. Het wordt een positieve spiraal.

Coaching bij burn-out

Bekijk de mogelijkheden voor coaching bij burn-out of bore-out.

Coaching burn-out

Training gericht op stressreductie

Bekijk de leerdoelen gericht op stressreductie en stressmanagement.

Training omgaan met stress

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit coach


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.