Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

In ’t gareel lopen

Loop jij in ’t gareel of ben je iemand die juist niet in het gareel te krijgen is? In dit artikel ga ik in op het onderwerp ‘in ’t gareel lopen’ en ‘niet in het gareel te krijgen’.

Het gareel: wat is dat?

Het gareel is een getouw waarin trekdieren worden gespannen. Daardoor moest het dier gehoorzamen omdat het geen enkele bewegingsruimte had. Wanneer je in ’t gareel loopt, doe je dus precies wat er van je wordt gevraagd. Je bent meegaand en gehoorzaam, je volgt braaf instructies op en je danst naar de pijpen van de ander. Zo houden ze jou een beetje in bedwang.

In het gareel lopen

Doe de test!

Bij De Steven kun je een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Zo krijg je inzicht in jouw ontwikkeldoelen.

Meer informatie

Training en coaching

Wil je een training volgen om te leren hoe jij je valkuilen kunt vermijden? Dat kan! Bekijk de mogelijkheden: 

  • individuele training: spelen vanuit jouw kwaliteiten
  • teamtraining kernkwaliteiten

Training kwaliteiten ontdekken

Loop jij braaf in ’t gareel?

Heb je het gevoel dat je braaf in het gareel loopt? Ergert jou dat? Vind je het irritant dat je als een brave hendrik sociaal wenselijk gedrag vertoont? Voel je je beknot in jouw vrijheid? Zou je graag anders willen leven? Je kunt in het gareel lopen van de burgerlijke verwachtingen. Maar ook in jouw relatie kun je het gevoel hebben dat je weinig vrijheid hebt en dat het precies moet gaan zoals jouw partner het voorschrijft of dicteert.
Of ben je zo opgevoed? Moest je van papa en mama een halsjuk om van regels en dogma’s en moest je netjes op het paadje lopen? Zoals Caroline deze week tegen me zei: ‘mijn vader was rechter en mijn moeder notaris, en wij waren van stand, dus geen uitspattingen s.v.p. Uitgaan was er bij ons niet bij, een goed boek lezen was immers veel belangrijker’.  

Of ben jij rebels?

Het kan ook zijn dat jij je afzet tegen het gareel. Je wordt er rebels van. Je wil je vrijheid niet kwijt, en anderen hoeven jou niet tot de orde te roepen, te dicteren wat goed en kwaad is. Je bepaalt zelf wel wat goed en kwaad is en dopt je eigen boontjes wel.
Je weigert je aan te passen. En ik begrijp jou goed. Lees ook even mijn artikel over non-conformisme.

Afzetten tegen is je laten leiden door

Wanneer je je afzet tegen de slaafsheid van het gareel dan ben je er nog mee bezig. Dan is het gareel nog steeds de baas over jou. Weet je wat je zou mogen doen? Ga je eigen weg, vaar je eigen koers, volg je hart, gebruik je verstand! Niet afzetten tegen als een rebel en niet de slaafse opvolging van de burgerlijkheid. Laat het gareel achter je en loop je vrijheid tegemoet.

Training kwaliteiten en valkuilen

Wil je een training volgen om te leren hoe jij je valkuilen vermijd? Dat kan! Bekijk de mogelijkheden: 

  • individuele training: spelen vanuit jouw kwaliteiten
  • teamtraining kernkwaliteiten

Training kwaliteiten ontdekken

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.