Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Inschikkelijk: ben jij dat?

Ben jij inschikkelijk? Ik noem dat een kwaliteit. Dat betekent dat jij bereidwillig bent, gedienstig en gemakkelijk. Je bent toegeeflijk en toegevend. In dit artikel leg ik uit wat inschikkelijk is en waar de begrenzing ligt.

Wat is inschikkelijk?

Wanneer je inschikkelijk bent, dan schik jij je snel in een bepaalde situatie. Je stemt toe in een bepaald voorstel. Je bent toegevend naar de ander. Je bent niet zo moeilijk en je staat niet op je strepen.

Integendeel, je bent gewillig, bereidwillig, meegaand. Je kunt de ander zonder moeite tegemoetkomen en je bent plooibaar, tolerant, schappelijk, mild. Wanneer je inschikkelijk bent dan heb jij een hoog aanpassingsvermogen. Je bent gemoedelijk van aard.

Inschikkelijk

Doe de test!

Bij De Steven kun je een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten, eigenschappen, persoonskenmerken en valkuilen.

Zo krijg je inzicht in jouw ontwikkeldoelen.

Meer informatie

Training en coaching

Wil je een training volgen om te ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen? Dat kan! Bekijk de mogelijkheden: 

  • individuele training: spelen vanuit jouw kwaliteiten
  • teamtraining kernkwaliteiten

Training kwaliteiten ontdekken

Herken je het?

Herken je een beetje mijn uitleg en omschrijving van inschikkelijkheid? En zie je dat ook als een kwaliteit? Welke kwaliteit? Ik zeg het zo: wie inschikkelijk is, kan zich met gemak ten dienste stellen van andere mensen, van het team of de organisatie. Je bent dienstbaar, verdraagzaam en flexibel. Je bent niet iemand die overmatig kritisch is, of op elke slak zout legt. Je bent geen muggenzifter, miereneuker of iemand waar alles op de weegschaal moet worden afgewogen. Heerlijk!

Begrenzing!

Begrenzing van inschikkelijkheid is wel belangrijk. Het is mooi dat je kneedbaar bent en welwillend. Maar het gaat te ver wanneer het ten koste van jouw zelf gaat. Dan kom je terecht in de valkuil. Dan word je zo gedwee dat je niet helder bent over jouw standpunt. Dan ga je zoete broodjes bakken terwijl je het eigenlijk niet wilt. Dan laat je de ander over jouw grens gaan en geef je anderen een kans om misbruik te maken van jouw goedheid. Dan word je leeggezogen en als je niet oppast voel je je futloos en lusteloos. Andere valkuilen:

Allergie

Weet je wat jouw allergie is? Wanneer mensen onbuigzaam zijn of star of wanneer anderen altijd moeilijk doen over iets. Het irriteert jou wanneer de ander onhandelbaar is, niet bereidwillig, eigenwijs of eigengereid.

Leerdoel

Jouw leerdoel is om helder te zijn en te blijven over grenzen, over jouw waarden, over jouw normen. Jouw leerdoel is om je te blijven uitspreken over die zaken waar jij voor gaat en waar jij voor staat.

Training kwaliteiten

Wil je een training volgen om te ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen?

Dat kan! Bekijk de mogelijkheden: 

  • individuele training: spelen vanuit jouw kwaliteiten
  • teamtraining kernkwaliteiten

Training kwaliteiten ontdekken

Wat is talent?

De Steven verzorgt training en coaching gericht op talentontwikkeling. We zetten dit in bij o.a.

  • talentgesprekken, individuele coaching gericht op loopbaan en outplacement
  • binnen teams: trajecten gericht op teamontwikkeling.

Wat is talent?

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.