Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Loopbaanadvies voor jongeren, studenten en scholieren

Je zit op school of je volgt een studie. Toch heb je het niet naar je zin. Je past niet op school of de studie die je volgt past niet bij jou. Je hebt geen idee over een vervolgopleiding die je zou willen volgen. Dus misschien is het vinden van een baan wel iets voor jou. Maar ja een baan waarin? En een opleiding waarin?

Welke beroep?

Welk beroep past bij jou? Hoe weet je of een bepaald beroep bij je past? Tijdens loopbaancoaching staan zulke vragen centraal:

  • Wat zijn jouw drijfveren?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten?
  • Hoe ontwikkel je jouw kwaliteiten?

Loopbaanbegeleiding

Veel voorkomende vragen die mensen over hun loopbaan hebben zijn:

  • Welke studie of opleiding past bij mij?
  • Welke vervolgopleiding zou ik moeten kiezen?
  • Welk beroep past bij mij?
  • Moet ik een vervolgstudie kiezen of ga ik meteen aan het werk?
  • Waar pas ik op de arbeidsmarkt?
  • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?Loopbaanadvies jongeren, studenten en scholieren

Loopbaanvragen

Deze vragen dienen een antwoord te krijgen. Maar dan moet je in beeld hebben wat jouw eigenschappen zijn, wat jouw talent is, wat je motivatoren zijn en hoe je doelen stelt in jouw loopbaan.

Door middel van gesprekken en instrumenten kunnen deze vragen door jou worden beantwoord. Wanneer je toe bent aan een nieuwe functie, kunnen we samen met jou stilstaan bij de toekomstgerichte fase, waarin heel specifiek naar je nieuwe functie wordt toegewerkt.

Loopbaanadviseur nodig?

De Steven biedt maatwerk en begeleidt scholieren en jongeren bij hun loopbaanvragen. Daarom start een loopbaantraject altijd met een intake waarbij we inventariseren wat jij nodig hebt tijdens het traject.

Jongerencoaching

In contact komen met een coach voor jongeren of studenten? Heb je hulp nodig?

Coaching voor jongeren

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit coach


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.