Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Ochtenstress voor schooltijd?

Ochtendstress voor schooltijd: je voelt je het fijnst wanneer je ’s morgens rustig kan beginnen met douchen, aankleden, je spullen pakken zonder dat anderen aan je hoofd zitten te ‘zeuren’.

Het liefst sta je zo vroeg mogelijk op zodat je de badkamer helemaal voor je alleen hebt en er niemand op je staat te wachten of te zeuren dat je moet opschieten.

Gezeur en ergernis: vervelend he?

Soms ben je te laat uit bed en hoor je je familieleden al kibbelen over de badkamer. Je hoort ze allerlei verwijten naar elkaar roepen zoals ‘schiet nou eens op, ben je nu nog niet klaar, je staat al uren in de badkamer, door jou kom ik te laat op school’ en zo kun je nog wel een even doorgaan.

Je vindt dit verschrikkelijk. De sfeer is om te snijden en iedereen kan op zulke momenten weinig van elkaar verdragen. Het liefst blijf je net zolang in je bed liggen totdat iedereen de deur uit is.

Spanning in de buik

Je ziet er dan ook vreselijk tegenop op om naar de gang te gaan en te zeggen dat jij ook van de badkamer gebruik wilt maken. Je hoort ze nu al op je mopperen. Gekker nog, je voelt het zelfs. Je voelt de spanning in je buik. Je krijgt er buikpijn van en je voelt zo ontzettend ongemakkelijk en slecht.

Je vraagt je telkens weer af waarom kunnen ze niet normaal doen, waarom kunnen ze niet aardig tegen elkaar zijn, waarom heb ik hier alleen last van, ben ik dan zo vreemd en raar? Ze noemen me niet voor niets een watje.

Ochtenstress

Ben je hooggevoelig?

Kun jij hierin herkennen? Weet dan dat jij niet raar bent. Je bent misschien hooggevoelig en dat zijn nog 20% anderen jongeren met jou. Je bent dus zeker niet de enige. Wanneer je weet hoe het kan dat jij je zo voelt en hoe deze gevoelens je gedrag kunnen beïnvloeden krijg je inzicht in jezelf en weet je hoe je hiermee om kunt gaan. Je kunt jezelf hiertegen beschermen door je kwaliteiten te zien want die heb jij!

Jongerencoaching

In contact komen met een coach voor jongeren of studenten? Heb je hulp nodig?

Coaching voor jongeren

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit coach


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.