Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Vind je school saai? Hoe motiveer je jezelf?

Vind je school saai? Moeilijk om jezelf te motiveren om huiswerk te maken? Weet je hoe dat komt? Wat ga je eraan doen?

De basisschool? Speelde het toen ook al?

Op de basisschool had je het niet erg naar de zin. Leerkrachten dachten dat je weleens ADHD zou kunnen hebben omdat niet rustig op je stoel kon zitten, in kringgesprekken half over andere kinderen lag of van je stoel afkukelde. Rustig werken en doorwerken? Dat paste niet bij je.

Op je beurt wachten – je vinger opsteken – wat een flauwekul. Wachten tot een je de beurt kreeg was geen optie, gelijk alles zeggen wat er in je naar boven komt wel.  Je was een storende factor in de klas en je deed zelden dat wat je gevraagd werd. Je deed alles het liefst op je eigen manier. De basisschool was saai.

School saai: hoe motiveer je jezelf?

Te gemakkelijk?

Alle vakken waren te gemakkelijk en doorwerken mocht je ook niet. Kliederen in je schriften uit verveling leidde tot straf en gemopper van de leerkracht. Je werk niet afhebben of fouten maken draaide uit op nablijven of je werk thuis afmaken.

Schoolwerk onzinnig?

Schoolwerk was zinloos en onzinnig je leerde er helemaal niets van. Je bouwde en speelde het liefst met lego of constructiemateriaal. Niet om zelf iets te bedenken, nee. Het liefst volgens de bouwtekeningen die niet moeilijk genoeg konden zijn. Je had weinig vriendjes en op het schoolplein was je bij elk incident betrokken.

En het voortgezet onderwijs?

Nu zit je op het voortgezet onderwijs en er zijn een paar docenten die je graag mag. Bij hun heb je het gevoel dat ze je begrijpen. Bij anderen docenten heb je het gevoel dat ze je veroordelen. Ze vinden dat je niet goed genoeg je best doet, een slechte werkhouding hebt en ongemotiveerd bent. Aansluiting met andere leerlingen heb je niet. Je wilt er wel bij horen maar dan moet je je aanpassen en daar heb je geen zin in.

Je wilt graag het VWO afmaken maar op je eigen manier. Kan dit niet dan hoeft het niet meer voor je.

Hoe motiveer je jezelf?

Hoe krijg je je motivatie weer terug? Heb je er weleens over nagedacht hoe en op welke manier jij het beste leert? Wat je lastig vindt en hoe je je eigen leergedrag kan ontwikkelen en wie je kunnen helpen? Denk bijvoorbeeld aan het plannen en organiseren, het toepassen van werk- en leerstrategieën, hoe je informatie het beste kunt onthouden. Een coach gespecialiseerd in begaafdheid en talentontwikkeling kan je hierbij helpen.

Jongerencoaching

In contact komen met een coach voor jongeren of studenten? Heb je hulp nodig?

Coaching voor jongeren

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit trainer coach en jongerencoach


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Nieuwste e-book: talenten en kwaliteiten: jouw houvast en zekerheid!

Je kunt nu het nieuwste e-book (PDF) aanschaffen van Jan Stevens over: talenten en kwaliteiten, jouw houvast en zekerheid.

Je kunt ook de boekpresentatie van 27 januari gratis terugkijken. Inschrijven?

Talenten en kwaliteiten / e-book

Meer informatie?

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.