Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Plannen en organiseren van schooltaken en studie moeilijk?

Plannen en organiseren van schooltaken en studie moeilijk? Moeilijk om structuur aan te brengen bij je huiswerk en overzicht te houden? Coaching kan je helpen.

Structuur aanbrengen bij het maken van huiswerk

Je hebt voor dit schooljaar een supermooie en ook wel dure agenda gekocht omdat je vindt dat een mooi en goed uitziende agenda je helpt om orde en structuur te aan te brengen. Je agenda van vorig schooljaar ziet er namelijk niet uit. Er staan veel doorhalingen, krassen en fouten in en je weet heus wel hoe dit komt.

Je dacht aan het begin van het schooljaar dat je een handige manier had bedacht om je huiswerk te noteren.  Ook voor het noteren van je alle namen van je klasgenoten en vrienden had je een goed plan bedacht. Meer werken met kleurtjes en op volgorde van belangrijkheid, handig en leuk.

Plannen schooltaken en huiswerk

In de eerste paar schoolweken was dit ook zeker wel handig maar later niet meer. Het noteren van je huiswerk werd veel te uitgebreid, de vakken die pas later in de week aanbod kwamen was er geen ruimte meer, dus.. strepen, krassen, typexen.

Wat een drama, van de krassen wordt je ‘gestoord’, van het typex ondervind je ergernis en van dat gestreep werd je al helemaal niet vrolijk. Weg motivatie om zorgvuldig en correct alles te noteren. Je gedachten; wat maakt het allemaal uit waar het staat en hoe je het opschrijft. Je bent de enige die dit bekijkt. Een ander kan het altijd netjes en jij? Jij bent niet zo slim, nee gewoon dom! Je kunt ook niets.

Huiswerkproblemen of studieproblemen?

Heb je huiswerkproblemen of problemen om je studie op te pakken? Lees dan ook ons artikel over huiswerkproblemen!

Huiswerkproblemen

Een overzichtelijke agenda

Toen je de nieuwe en dure agenda kocht was je ervan overtuigd dat je met dit plan wat je had bedacht hoe je alles moest noteren een erg netjes en overzichtelijke agenda zou hebben. Hoe groot was de teleurstelling toen het toch weer misging en je er weer rommeltje van hebt gemaakt? Zodra je merkte dat het niet meer netjes was en je erin begon te veranderen was de lol er ook gelijk vanaf.

Je ziet dat anderen altijd alles keurig noteren, een mooie en nette agenda hebben waar je in je hart erg jaloers op bent. Je begint aan jezelf te twijfelen. Je gedachten worden steeds negatiever en draaien in een cirkeltje rond.

Een nieuwe kans verprutst – ik kan het niet – ik ben geen dure agenda waard – ik verknoei het toch – anderen kunnen het wel – ik kan het niet, ik ben vast niet zo slim als zij – ik begrijp niet hoe ik het voor elkaar moet krijgen – ik ga het ook niet vragen – dan vinden ze me dom – ik probeer het wel weer – als ik het dan maar goed doe etc.

Ben je hooggevoelig of hoogbegaafd?

Weet dat hooggevoelige en hoogbegaafde mensen moeite hebben met plannen en organiseren en dit heel normaal is? Het inschakelen van een coach kan helpen om inzicht te krijgen hoe het kan dat je moeite met plannen en organiseren en wat kan helpen om dit te toch te kunnen.

Jongerencoaching

In contact komen met een coach voor jongeren? Heb je hulp nodig?

Coaching voor jongeren

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit coach


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Bekijk alle e-books

 • Willen is minder moeten
 • Authentiek communiceren
 • Word assertief: doorbreek de vicieuze cirkel!
 • Conflicthantering
 • Delegeren en loslaten
 • Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden
 • Hoogsensitief: label of labiel?
 • Talenten en kwaliteiten: jouw houvast en zekerheid!
 • Hoogbegaafd: probleemgeval of gave?
 • Luister en zie mij: het diagnostisch gesprek met hoogbegaafde kinderen!
 • Analysevaardigheden
 • Hoe ga je met je tijd om?
 • De kwaliteitenbibliotheek: 163 kwaliteiten uitgebreid beschreven
 • Verbeterplan bij disfunctioneren
 • Zelfvertrouwen: mag ik er twee kilo bij?

Bekijk alle e-books

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.