Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Mijn kind haat school!

Kind haat school

‘Mijn kind is vaak ziek. Als ouders noemen wij het schoolziek. We vragen ons af wat voor ziekte het is. De ene dag heet het migraine, dan is het buikpijn en dan is het de ziekte zonder naam. Maar wij maken ons grote zorgen. We zijn bang dat onze dochter een thuiszitter gaat worden als er geen hulp komt’.

De school begrijpt mijn kind niet

Een moeder schreef: ‘de school begrijpt het probleem niet en de leerkrachten vinden dat ze naar school moet ondanks haar ziekte die geen naam heeft’. En op zich zegt de moeder kunnen we dat wel volgen. ‘Want we zijn overal geweest, bij de dokter, het ziekenhuis. We hebben scans gemaakt, maar er is niets te vinden. Dus ja, de school baseert zich op feiten, dat begrijp ik ook wel’.  

Herkent u het?

Gaat het over uw kind? Merkt u dat uw kind niet gelukkig is of continue pijn heeft zonder dat er aanwijsbare reden voor is? Merkt u dat uw kind vermoeid is, er moeilijk tegenop kan? Is uw kind niet gemotiveerd om naar school te gaan?  Wat kunt u doen? In ieder geval wordt het tijd om in te grijpen? Zullen we een keer afspreken?

Mijn kind is hoogbegaafd

Wat is er aan de hand?

Wat er aan de hand is, weten wij ook niet omdat we u en uw kind niet kennen. Zou het kunnen dat uw kind hoogsensitief of hoogbegaafd is? Merkt u dat uw kind snel signalen in de omgeving oppikt en daar last van heeft?

Slechte schoolprestaties

Ja zegt u, maar ja, hoezo hoogbegaafd? Nee hoor, er zijn tegenvallende schoolprestaties en slechte cijfers!  Sterker nog: mijn kind gaat dit jaar afstromen, heeft wel een brede algemene kennis maar er zijn toch echt vakken waar zij moeite mee heeft. Dus nee hoor, hoogbegaafd? Dat zal wel niet! Maar wat is er dan aan de hand?

Wat u moet doen?

In ieder geval is het van belang om goed vast te stellen waarom uw kind zo’n hekel aan school heeft. Er kan van alles zijn waardoor dit ontstaat. Maar weet u: het is geen normaal gedrag. Dat het ene kind liever naar school gaat dan de andere, is altijd al zo geweest. De ene leert ook gemakkelijker dan de andere. Maar dat er zo’n afkeer is van school, is niet goed. Dan is er iets aan de hand wat niet persé bij uw zoon of dochter hoeft te liggen.

Hoogbegaafd of hoogsensitief?

 

Webinar

Wilt u meer informatie? Schrijf u dan in voor ons gratis webinar die wij verzorgen voor ouders van hoogbegaafde kinderen. Aanmelden voor onze nieuwsbrief kan ook zodat u op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen.

Webinar bekijken?

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit trainer coach en jongerencoach


Nieuw in de webshop

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Webinar terugkijken: ontdek jouw kwaliteiten en talenten

Wil je de webinar terugkijken over het ontdekken van jouw kwaliteiten en talenten? Onderwerpen:

  • Wat is talent?
  • Wat zijn kernkwaliteiten?
  • Indeling van kwaliteiten
  • Zelfvertrouwen en kwaliteiten
  • Kwaliteiten in de koelkast
  • Jouw kwaliteiten ontdekken

Schrijf je meteen in en na betaling van € 12,50 krijg je meteen toegang.

Webinar kwaliteiten

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.