Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Niet opgewassen tegen je personeel?

Ben jij niet opgewassen tegen jouw medewerkers? Dat betekent dat je onvoldoende weerstand kunt bieden, dat jouw medewerkers sterker zijn dan jij. Dat is best wel erg, vind je niet?

Wat is er aan de hand?

Wanneer je met dit soort gevoelens rondloopt moet de alarmbel gaan rinkelen bij jou. Wanneer je niet opgewassen bent tegen jouw werknemers, dan:

 • Zijn zij sterker dan jij
 • Hebben zij de leiding en niet jij
 • Ben jij niet berekend op jouw taak
 • Hebben zij meer kracht dan jij
 • Zijn zij mondiger of verbaal sterker
 • Laat jij je overrulen door de teamleden!

Opgewassen tegen jouw werknemers

Doe de leiderschapstest

Wil je inzicht in jouw natuurlijke stijl van leidinggeven (online test)? Wil je weten waar jouw individuele leiderschapskwaliteiten liggen? Wil je jouw persoonlijke ontwikkeldoelen leren kennen?

Meer informatie

Training assertief leidinggeven

Bekijk de training assertief leidinggeven. We verzorgen deze training individueel maar ook in groepen wanneer je meerdere collega's hebt, die interesse hebben in deze training.

Assertief leidinggeven

Is het een gevoel?

Nu is de vraag die mij bezighoudt: ben jij niet opgewassen tegen jouw medewerkers of heb je het gevoel dat je er niet tegen opgewassen bent? Voel je een soort van verlamming of teleurstelling terwijl het in feite nog wel meevalt? Kan het zijn dat je de lat heel hoog legt voor jezelf? Of zeg je: nee het is echt wel zo!

Oorzaken

Er kunnen tal van oorzaken zijn waarom jij je zo voelt.

 • Misschien moet jij nog meer jouw leiderschapskwaliteiten ontwikkelen en leren om als leidinggevende duidelijk te zijn en ook je grenzen te stellen?
 • Misschien moet jij leren om assertiever te zijn en minder snel over je heen te laten lopen?
 • Misschien kun jij vaardiger worden in jouw leidinggevende functie
 • Wellicht ben je startend leidinggevende en moet je nog ervaring opdoen en wennen aan jouw rol

De omgeving maakt het moeilijker

Er kunnen nog meer oorzaken zijn. Ik denk even aan Bertina (47). Zij werd leidinggevende bij een gemeente in Twente. Voor haarzelf was het een startersfunctie als manager. Maar er kwam nog heel wat bij want de gemeente was net in een reorganisatie beland, er was al veel onvrede voordat Bertina leidinggevende werd. Al deze krachten kwamen bij elkaar. En daarom was zij leidinggevende maar dan in een veranderde organisatie, wat nog sterker een beroep deed op haar leidinggevende kwaliteiten.

Jouw persoonlijke valkuilen

Misschien spelen jouw persoonlijke valkuilen een rol. Je schrikt, je vindt het vervelend om erachter te komen dat medewerkers mondig zijn of kritisch en jij komt in oude patronen terecht.

 • Je voelt je buitengesloten
 • Je klapt dicht
 • Je wordt passief
 • Je laat over je heen lopen

Laat niet met je sollen!

Wat er ook aan de hand is: laat nooit met je sollen. Het woord ‘disrespect’ voor jou als leidinggevende heb ik op de lijst met verboden woorden gezet. Ook jij mag gerespecteerd worden, wat er ook gebeurd is.

Wat kan je helpen?

Wij bieden individuele training en dat doen we op maat. Waarom? Dat is het enige wat helpt naar mijn mening. Omdat het over jou gaat, over jouw situatie en omdat je met algemeenheden niet geholpen bent.

Persoonlijke ontwikkeling voor leidinggevenden

Bekijk de training persoonlijke ontwikkeling voor leidinggevenden zoals assertief leidinggeven, persoonlijke effectiviteit, timemanagement en communicatie etc.

Persoonlijke ontwikkeling leidinggevende

Leerdoelen

We hebben nog veel meer  leerdoelen persoonlijke ontwikkeling voor leidinggevenden  voor je uitgewerkt. Je kunt ook het overzicht bekijken met alle leerdoelen voor leidinggevenden.

Leerdoelen voor leidinggevenden

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.