Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Perspectief: dat motiveert jouw medewerkers

Perspectief is een enorme motivator op de werkvloer. Wist je dat al? En nee, ik bedoel met perspectief niet alleen dat jouw werknemers kunnen doorgroeien van schaal 10 naar schaal 11. Dat motiveert ook, maar dat is beperkt. Perspectief bieden omvat meer!

Wat is perspectief?

Voor mij is perspectief vooruitzicht. Wie perspectief biedt, biedt toekomst. Maar mijn slogan is: ‘wie toekomst heeft, heeft de jeugd’, als variant op ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. En toekomst bieden is wat mij betreft een leiderschapskwaliteit. Daarom wil ik nog wel even doorgaan: ‘wie perspectief biedt, haalt vakmensen in huis’. En omgekeerd is het ook waar: wanneer je vakmensen in huis haalt, dan heb jij ook perspectief. Dat vergroot de waarde van jouw bedrijf. Het is een wisselwerking. Perspectief is dus vooruitzicht op toekomst. Je creëert toekomst en perspectief wanneer je:

 • Bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw medewerkers
 • Continuïteit kunt bieden: baanzekerheid, inkomenszekerheid
 • Stimuleert en inspireert
 • Zinvol werk kunt bieden
 • De medewerker helpt zijn/haar talent te ontdekken
 • De medewerker uitdaagt om zijn/haar talent te benutten

Perspectief motiveert jouw medewerkers

Doe de leiderschapstest

Wil je inzicht in jouw natuurlijke stijl van leidinggeven (online test)? Wil je weten waar jouw individuele leiderschapskwaliteiten liggen? Wil je jouw persoonlijke ontwikkeldoelen leren kennen?

Meer informatie

Training motiveren van medewerkers

Bekijk de training motiveren van medewerkers voor leidinggevenden en managers.

Training motiveren van medewerkers

Beloning biedt ook perspectief

Belangrijk is dat jij als leidinggevende begrijpt wat beloning, salaris en bonus doen als het gaat over motivatie. Veel leidinggevenden zijn ervan overtuigd dat hoe meer je kunt bieden qua salaris, hoe gemotiveerder de medewerkers zijn. En dat klopt niet. Mijn advies: salaris motiveert niet, gebrek aan salaris of onderbetaling demotiveert wel.
Toch biedt beloning ook perspectief. Ik wou zeggen: schets een perspectief. Want dat geeft duidelijkheid. En jouw medewerker heeft wellicht nog wat dromen, een bucket-list die hij/zij wil verwezenlijken. En daar gaat het om. Het gaat nooit om geld, maar zonder geld gaat het niet.

Waardering biedt ook perspectief

Waardering biedt ook perspectief. Beloning is waardering. Natuurlijk! Dat is jouw medewerker op waarde schatten. Maar er is nog meer waardering voelbaar wanneer jij als leidinggevende:

 • De medewerker in zijn/haar kracht zet
 • De medewerker aanspreekt om zijn/haar talent in te zetten

Blije medewerkers: dat geeft jou perspectief

Weet je dat jij ook perspectief ontvangt wanneer je blije en vreugdevolle medewerkers hebt? Dat straalt! Dat heeft uitstraling, daar worden jouw klanten blij van. En ik vermoed dat jij er ook blij van wordt.

Wat afbreuk doet

Soms doen zaken afbreuk aan motivatie. Ik noem er een paar:

 • Je hebt een perspectief geschetst maar het bleek een worst te zijn die je de medewerker hebt voorgehouden en er klopt niks van
 • Je hebt toezeggingen gedaan die je niet waar kunt maken
 • Je houdt mensen aan het lijntje

Dat soort dingen? Nooit doen! Een eerlijk perspectief bieden, dat helpt!

Training motiveren van medewerkers

Bekijk de training motiveren van medewerkers voor leidinggevenden en managers.

Training motiveren van medewerkers

Leerdoelen voor de training

Een aantal leerdoelen voor het motiveren van jouw medewerkers hebben we voor jou uitgewerkt.

Leerdoelen motiveren medewerkers

 

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.