Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Richting geven aan uw organisatie | Managen van richting

Het managen van de richting is de visie en strategie die uw organisatie voor ogen heeft. Medewerkers willen weten waar uw organisatie naar toe gaat. Er moet duidelijkheid zijn om vertrouwen binnen de organisatie te creëren.

Visie en strategie ontwikkelen

De Steven verzorgt de training visie en strategie ontwikkelen.

Visie en strategie

Balans in organisatiesKoersbepaling organisatie: waar gaan we naar toe?

Voor een goed functionerend management is het noodzakelijk om de richting te managen. De organisatie moet inspelen op marktbehoeften en ontwikkelingen. Maar de medewerkers moeten ook weten waar u als organisatie naar toe gaat. Het managen van de richting is de visie en strategie die uw organisatie voor ogen heeft. Evenzeer is het van belang dat u de visie en strategie overtuigend kunt overbrengen op uw medewerkers.

Kwaliteiten uitzetten visie en strategie

Om de richting te managen moet u beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Helikopterview en Analysevaardigheden

  Voor het managen van visie en richting is het noodzakelijk om af en toe met een andere bril naar dezelfde feiten en cijfers te kijken. U moet snel kunnen denken en analyseren en een bepaalde mate van afstand kunnen bewaren van de materie. U bekijkt situaties op hoofdlijnen en u bent minder geïnteresseerd in details. U laat zich niet leiden door adhoc-knelpunten maar u bent er op gericht om de zaken constructief op te lossen.

 • Innovatief

  Voor het managen van visie en richting is innovatiegerichtheid nodig. U ziet innovatie en vernieuwing als kans. Veranderingen voelt u vaak aankomen en weet u om te zetten in kansen voor uw organisatie. Waar een ander belemmeringen ervaart ziet u juist de mogelijkheid om knelpunten om te zetten in verbeterpunten.

 • Plannen maken

  Het onderdeel plannen maken en strategie ontwikkelen geeft uitdrukking aan de mate waarin u vooruit denkt en waarin u gericht bent op de lange termijn. Dat is een kwestie van eigenschappen en vaardigheden die u in staat stelt om deze visie en plannen te ontwikkelen.

 • Overtuigen

  Bij het managen van Richting is het van belang dat u uw organisatie en uw teamleden kunt meenemen in uw Visie. Het onderdeel overtuigen geeft weer de mate waarin u mensen kunt enthousiasmeren maar ook hoe in wat voor mate u weerstanden binnen de organisatie weet om te buigen.

Welk type leidinggevende is goed in het managen van Richting?

Met name de luchtmanager en de vuurmanager is bijzonder goed in het managen van richting. Wilt u weten of het managen van Richting bij u past? Doe de leiderschapstest van De Steven.

Balans in uw managementteam

Dit artikel is geschreven in de serie: balans in uw organisatie en managementteam.

Balans organisatie en management

Management Development

Bekijk de mogelijkheden voor Management Development!

Management Development

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens