Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Met alle winden meewaaien is een valkuil

Met alle winden meewaaien is een valkuil. Krijgt u dat verwijt wel eens dat u te weinig een eigen mening hebt of dat u snel met een ander meepraat? Zegt uw omgeving wel eens dat u best wat meer ruggengraat zou mogen tonen in bepaalde situaties?

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Valkuil

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Ingewikkelde kwestie

Met alle winden meewaaienEigenlijk is het een ingewikkelde kwestie. In dit artikel gaat het niet over mensen die met de wolven meehuilen of die zomaar met iedereen meepraten (als ze er beter van kunnen worden). In dit artikel gaat het niet over mensen die vanuit een politiek oogpunt opeens alle standpunten bijdraaien.

Waarover gaat het dan wel?

Wanneer u beschikt over de kwaliteit meegaand of aanpassingsvermogen en u slaat daarin door dan betekent het dat u te meegaand en te volgzaam wordt. Dat betekent dat u de mening of gedachten van de ander laat prevaleren boven uw eigen mening. Er zit dus geen bijbedoeling achter. Het gaat doorgaans onbewust. In feite maakt u uw mening ondergeschikt aan de mening van de ander. U begrijpt: dit is niet effectief.

Uw leerdoel

Herkent u deze valkuil?  Dan zijn er meerdere leerdoelen:

Uw irritatiezone

Uw irritatie zal vooral zijn wanneer mensen zich zeer stellig uitlaten of u op deze wijze tegemoet treden.

Misverstanden

Overigens zijn mensen bijzonder goed om iemand snel te etiketteren in de trant van ‘jij waait met alle winden mee’. Pas daar mee op want er kan ook wat anders aan de hand zijn. Het volgende kan er aan de hand zijn:

  • Er kan sprake zijn van weerstanden bijvoorbeeld de weerstand van ja knikken en nee bedoelen
  • Er kan een onveilige omgeving zijn waarin uw mening niet op prijs wordt gesteld

In dat geval is de uitspraak ‘met alle winden meewaaien’ onjuist en niet op zijn plaats hoewel het gedrag er wel op lijkt.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens