Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Consciëntieus en gewetensvol

Consciëntieus en gewetensvol noemen wij een kwaliteit maar eigenlijk is het een waarde of overtuiging. Het heeft dus te maken met uw normen, waarden en overtuigingen. Bent u gewetensvol? Dan zult u zich verantwoordelijk voelen voor de goede uitvoer van taken, de juiste en correcte afhandeling van zaken, u hebt discipline en u bent plichtsgetrouw.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Webinar

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Consciëntie en geweten: wat is dat?

Consciëntieus en gewetensvolWat is dat consciëntie en geweten? Het lijkt nogal wat vaag in de begripsvorming. In het spraakgebruik horen we de uitdrukking wel eens: ‘ik heb last van mijn geweten’ of als ik dat zou doen dan ‘speelt mijn geweten op’.  Het geweten of de consciëntie omschrijven wij maar als de innerlijke rechtbank. Het stemmetje in uw hoofd die zegt ‘dit is niet goed’.  Gevormd door uw opvoeding, jeugd, school, cultuur en eventueel religie.  Mensen kunnen gewetensvol zijn maar ook gewetensbezwaard.  Er is zelfs sprake van gewetenswroeging. Dat gebeurt op het moment dat u dingen moet doen waar u uit principe bezwaren tegen hebt.

Wat betekent dat?

waarden sturen uw gedrag

waarden en overtuigingen sturen uw gedrag. Bent u consciëntieus en gewetensvol? Dan beschikt u waarschijnlijk ook over de kwaliteiten:

Is er ook een valkuil?

Kunt u doorslaan in de kwaliteit gewetensvol? Op zich niet omdat het een waarde betreft. Maar mocht u doorslaan dan:

  • Worden uw normen en waarden dwangmatig of een obsessie
  • Plakt u uw normen en waarden op uw medemens en dat leidt tot teleurstelling
  • Té principieel zijn

Leerdoel

Leerdoelen die hierbij horen:

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens