Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Uw invloed vergroten en aanwenden

Uw invloed te vergroten tijdens adviestrajecten, in uw leidinggevende functie, tijdens verkoopgesprekken, conflicten? Dat kan door effectiever te communiceren! De Steven is specialist in communicatietraining! We stellen voor u een maatwerktraining samen die precies bij u aansluit.

Wanneer belangrijk?

Uw invloed vergrotenUw invloed vergroten: het is een leerdoel voor diverse trainingen. Of u nu leidinggevende bent, accountmanager, vertegenwoordiger, adviseur of u werkt in de zorg. In de meeste functies is het een belangrijk onderwerp. Daarom komt dit leerdoel tijdens diverse trainingen aan de orde zoals de training communicatie- en gesprekstechnieken, onderhandelen, conflicthantering, adviesvaardigheden. Maar ook tijdens de sales- en verkooptraining is het een gewild onderwerp.

 • Het is niet alleen een vaardigheid

  Invloed vergroten is niet alleen een vaardigheid. Het heeft ook te maken met zaken als zelfvertrouwen, zelfverzekerd overkomen, overtuigend communiceren of presenteren. Dus allereerst is het een kwestie van persoonlijke ontwikkeling.  

 • Uw invloedstijl

  Kent u uw eigen invloed stijl?  Dat is wel een allereerste begin. Welke stijl van invloed past bij u? Een tweede vraag: herkent u de stijl van invloed bij de ander? Kunt u deze plaatsen? Herkent u ook de eigen valkuilen en irritaties.

 • Omgaan met weerstand

  Een derde aspect: herkent u weerstand bij uzelf (kunt u het plaatsen?) en kunt u voorkomen dat u vanuit weerstand communiceert? Herkent u vervolgens de weerstand bij anderen en weet u wat u eraan moet doen om te voorkomen dat u daarop reageert op de verkeerde wijze?

 • Invloedvaardigheden ontwikkelen

  Invloedvaardigheden zijn te ontwikkelen en te trainen. We verdelen ze in duw-energie (overreden of stellen) en trek-energie (overbruggen of inspireren). 

  • Wanneer u duwenergie gebruikt vertelt u wat u wilt of wat u ervan vindt. Duwenergie is daadkrachtig en direct. Duwenergie is vooral nuttig wanneer u precies weet wat u wilt of wanneer u uw mening goed kunt beargumenteren.
  • Wanneer u trekenergie gebruikt vraagt u de ander wat hij / zij ervan vindt. Het gebruik van trekenergie levert doorgaans commitment en overeenstemming op bij de ander. U betrekt de ander erbij (we zouden het betrekenergie kunnen noemen). Trekenergie is vooral belangrijk wanneer de relatie met de ander opgebouwd moet worden en u de betrokkenheid van de ander nodig heeft.
 • Waar stopt uw invloed?

  U vergroot uw invloed door u ook bewust te zijn waar uw invloed ligt en waar uw invloed stopt. Hebt u er geen invloed op? Dan stijgt uw invloed door te leren om het los te laten.

Het geheim van beïnvloeding: keuzevrijheid en respect

Door onze communicatie proberen wij de ander te beïnvloeden. Een product moet worden verkocht, een dienst worden aangeboden. Vaak proberen mensen elkaar van hun gelijk te overtuigen en de ander zijn mening te veranderen. Hierdoor ontstaan vaak weerstanden bij de ander. Hoe meer duwenergie ik verspil om de ander te overtuigen, hoe groter de weerstand bij de ander wordt (hetzij openlijke weerstand of de houding van ‘laat hem maar praten’). Immers: u kunt de ander niet veranderen, dat kan hijzelf alleen. De ander wil dus keuzevrijheid voelen en eigenlijk is dit niet meer dan een menselijke basis voor onderling respect.

Effectief beïnvloeden is dat ik mijzelf laat zien en mijn gevoelens, opvattingen en overtuigingen toon terwijl ik de beslissing aan de ander overlaat.

Leerdoelen training communicatie

We hebben nog veel meer leerdoelen voor de communicatietraining voor u uitgewerkt. U kunt ook het overzicht bekijken van alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen communicatietraining

Training communicatie

 

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens

 

 


Nieuw in de webshop

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Webinar terugkijken: ontdek jouw kwaliteiten en talenten

Wil je de webinar terugkijken over het ontdekken van jouw kwaliteiten en talenten? Onderwerpen:

 • Wat is talent?
 • Wat zijn kernkwaliteiten?
 • Indeling van kwaliteiten
 • Zelfvertrouwen en kwaliteiten
 • Kwaliteiten in de koelkast
 • Jouw kwaliteiten ontdekken

Schrijf je meteen in en na betaling van € 12,50 krijg je meteen toegang.

Webinar kwaliteiten

Meer informatie


 

Zomeraanbieding: persoonlijk ontwikkelpakket

Wil je deze zomer gebruiken als rustmoment om te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Dan is dit voor jou een unieke kans.

Actie van 16 juni t/m 31 juli 2021: 3 e-books over persoonlijke ontwikkeling! Van € 56,85 voor € 39,95.

Zomeraanbieding

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.