Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Leerdoelen training resultaatgericht leiderschap

Over resultaatgericht leidinggeven bestaat nogal wat begripsverwarring. Vaak wordt gedacht bij een resultaatgericht leidinggevende aan een pitbull die achter de medewerkers aanjaagt om een zo hoog mogelijke prestatie geleverd te krijgen. Met dat beeld rekenen wij definitief af. Het is zelfs zo dat u op deze wijze van alleen maar achter de mensen aanjagen, niet het beoogde resultaat zult kunnen bereiken. De training resultaatgericht leiderschap gaat over leidinggeven aan resultaat. Hoe zorgt u als leidinggevende ervoor dat de gewenste organisatiedoelstellingen (of afdelingsdoelen) worden behaald? Resultaatgericht leidinggeven lukt u niet door alleen maar hard te werken.

Organisatiedoelen of afdelingsdoelstellingen

Leerdoelen training resultaatgericht leidinggevenResultaatgericht leiderschap gaat dus over het behalen van organisatiedoelstellingen of afdelingsdoelstellingen. Hoe vertaalt u zakelijke doelstellingen door naar de afdeling en hoe vertaalt u afdelingsdoelstellingen door naar uw medewerkers? Mogelijke leerdoelen in dat kader±

Verwachtingen duidelijk maken is communicatie

Het managen van resultaat begint met het verwoorden en duidelijk maken aan de organisatie wat de gewenste resultaten zouden moeten zijn. Wanneer de visie is neergezet, is het van belang dat er een vertaling komt naar concrete doelstellingen op organisatieniveau, afdelingsniveau en individueel niveau. Er dient een planning te komen op alle niveaus en er moeten prioriteiten worden gesteld.

Een tweede aspect bij doelgerichtheid is dat u uw medewerkers bij de plannen betrekt zodat men zich verantwoordelijk gaat voelen voor het gewenste resultaat dat u wilt bereiken. Eventuele knelpunten en belemmeringen die men ervaart dienen te worden opgelost. U moet zorgen voor de faciliteiten zodat zij ook in staat zijn om de gewenste doelstellingen te behalen. Een zakelijke opstelling is evenzeer belangrijk. Hoe kostbaar de relatie ook is, de gestelde organisatiedoelen gaan bij u voorop.

Verwachtingen managen

Duidelijk en doelgericht

Voor het managen van resultaat is duidelijkheid nodig. Medewerkers dienen precies te weten wat er van hen verwacht wordt. Maar evenzeer is het van belang dat u geïnformeerd blijft over de voortgang en dat u de mensen aanspreekt wanneer doelstellingen en resultaten niet worden behaald. Wilt u doelgericht werken en doelgerichtheid bevorderen binnen uw organsatie?

Besluitvaardig

Voor het managen van resultaat is besluitvaardigheid van belang. Soms dreigt het iets anders te gaan dan oorspronkelijk gedacht en dient de strategie aangepast te worden om alsnog het gewenste doel te bereiken. Of wanneer er een conflict is, grijpt u meteen in om het op te lossen omdat het geformuleerde resultaat anders wellicht in het gedrang komt. U wilt de competentie besluitvaardigheid ontwikkelen.

Competentie besluitvaardigheid ontwikkelen

Andere leerdoelen

Leerdoelen  leiderschap

Voor leidinggevenden en managers hebben wij tal van leerdoelen voor de trainingen uitgewerkt.

Leerdoelen voor leidinggevenden

Resultaatgericht leidinggeven

Bekijk de training resultaatgericht leidinggeven. Of wilt u een overzicht van alle training gericht op leiderschap?

Training resultaatgericht leidinggeven

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Nieuw in de webshop

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook

Meer informatie

Training spreken in het openbaar

  • Datum: 18 november 2021 (9.30-16.00 uur)
  • Locatie: Amersfoort

Training spreken openbaar

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.