Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Privéomstandigheden medewerker hebben invloed op functioneren

Privé problemen of privéomstandigheden van de medewerker kunnen oorzaak zijn voor matig, onvoldoende of slecht functioneren.  Werknemers kunnen in omstandigheden terecht komen waardoor scheiding van privé en zakelijk moeilijk wordt.

Voorbeelden

Privé problemen medewerker en invloed op functionerenIn dit kader kunt u aan tal van voorbeelden. Problemen op sociaal of relationeel terrein, verslavingen maar ook financiële problemen. Ook kunt u denken aan ziekte van de partner of kinderen, of een verlieservaring.

Begrijpelijk

Privéomstandigheden kunnen leiden tot ziekteverzuim.  Vaak wordt dit grijs verzuim genoemd. Voorbeelden zijn de echtscheiding.  Echtscheiding is geen ziekte, maar je kunt er wel ziek van worden. Lees ook: scheiden is een rouwproces.

Ook een rouwproces is geen ziekte maar kan wel leiden tot verzuim. Heftige gebeurtenissen kunnen invloed hebben op de concentratie en focus van de medewerker.

Financiële problemen

Wanneer de medewerker financiële problemen heeft kan dat ook leiden tot disfunctioneren. Uit onderzoek blijkt dat in 20% van de gevallen verlies aan productiviteit wordt geleden.

Verbetertraject

Meer informatie over het verbetertraject?

Verbetertraject

Verbeterplan

Tips voor het verbeterplan.

Verbeterplan

Onvoldoende functoneren

Wat is onvoldoende of slecht functioneren?

Onvoldoende functioneren