Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Balans privé werk

Balans privé werk: merk je dat die verstoord wordt? Zit je ’s avonds moe en uitgeblust op de bank en heb je nog weinig energie over? Dan is de verhouding verstoord.

Wat is voor jou het belangrijkste?

Het vraagstuk begint bij een keuze: wat is voor jou belangrijker: jouw gezin of jouw werk? Nu zit hier een aanname in. Ik weet immers niet of jij een gezin hebt. De vraag zou ook kunnen zijn: wat is voor jou belangrijker: jouw werk of het leven buiten jouw werk om?

Waar haal je voldoening uit: uit de prestaties die je levert? Denk je dat je gewaardeerd wordt om wat je presteert (en wat je allemaal bereikt hebt in jouw leven) of word je gewaardeerd om wie je bent? Mocht je kinderen hebben: wat is de herinnering later bij jouw kinderen? Is dat: mijn vader of moeder was altijd aan het werk of mijn ouders hadden altijd tijd voor ons?

Balans privé en werk

Training timemanagement

Wil je een training timemanagement volgen? Dat kan individueel en in de groep! Bekijk alvast de leerdoelen timemanagement!

Training timemanagement

Doe de test!

Wil je snel jouw leerdoelen ontdekken wanneer het over effectief tijdbeheer gaat? Doe de online test en je krijgt gratis een rapport in jouw mailbox. Wil je direct van start gaan? Klik dan op onderstaande link!

Doe de online test!

E-book: hoe ga je met jouw tijd om?

Wil je echt anders met je tijd omgaan? Ben je bereid om fundamentele keuzes te maken? Wil je leren om stress of uitputting te voorkomen? Dan is dit een selfmade boek die je daarbij kan ondersteunen.

E-book: hoe ga je met je tijd om?

Verstoorde verhouding

Hoe merk je dat er een verstoorde verhouding tussen werk-privé ontstaat?

  • Je werkt te vaak en te lang
  • Je neemt regelmatig werk mee naar huis
  • Je wordt prikkelbaar en je reageert snel geïrriteerd tegen jouw partner of kinderen
  • Je kunt nog moeilijk ontspannen
  • Je voelt je altijd gehaast en gejaagd
  • In het weekend ben je uitgeblust en moet je bijtanken
  • Je voelt je regelmatig of altijd gestrest
  • Je hebt geen tijd maar vooral geen zin om leuke dingen met jouw kinderen te doen

Behoefte aan rust, orde en structuur

Dit artikel is geschreven in de serie behoefte aan rust.

Behoefte aan rust

Hoe creëer je balans?

Balans creëren: hoe doe je dat? Heel eenvoudig: het begint met een keuze. Een onvoorwaardelijke keuze. Moet je vaker NEE zeggen? Dat heeft jouw partner je wellicht verteld. Ik denk dat je vaker ‘JA’ moet zeggen. Een JA tegen jouw behoeften. Wie JA zegt tegen de eigen behoefte aan rust en ontspanning, heeft NEE gezegd tegen heel veel zaken die hiervan afleiden.

Keuzes maken is prioriteiten stellen

Wie keuzes maakt, stelt prioriteiten. De keuze van moeten naar mogen is een belangrijke.Je moet niks, je mag alles. Is jouw gezin jouw eerste prioriteit? Of vind je werk belangrijker dan jouw gezin (ben je een workaholic)?

Kun je nog ontspannen?

Bij een verstoorde werk-privé verhouding ligt het gevaar op de loer dat je op termijn niet meer kunt ontspannen. Je komt niet meer tot rust en overspannenheid of burn-out dreigt. Leer je grenzen herkennen en handel daarnaar. Vind je dat moeilijk?

Training timemanagement

Wij bieden coaching & training gericht op timemanagement voor iedereen die effectiever met zijn tijd wil omgaan.

Training timemanagement

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.