Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Niet opgewassen zijn tegen je ouders!

Ben je niet opgewassen tegen je ouders? Heb je het gevoel dat je niet weerbaar genoeg bent tegenover jouw vader en moeder? Dat hun wil nog steeds wet is en dat ze voor een groot deel uitmaken hoe jouw leven verloopt terwijl je ondertussen zelf volwassen bent?

Schaamte

Het kan best een raar gevoel geven wanneer je als volwassen persoon merkt dat jouw ouders je nog steeds beïnvloeden.  Je kunt je er ook voor schamen wellicht. Je gelooft het soms zelf niet. Je hebt zelf een gezin, een partner dus en kinderen. En nog laat jij jouw leven leiden door jouw ouders.

"Ik delf altijd het onderspit"

Astrid vertelt: ‘Ik delf thuis altijd het onderspit. Ik zou graag soms wel dingen willen vertellen. Soms ben ik enthousiast en zit ik vol met allerlei verhalen.  Ik zou zo graag mijn verhaal kwijt kunnen maar ik kan het niet.

Niet opgewassen tegen je ouders?

In mijn enthousiasme begin ik een verhaal, maar al snel word ik onderbroken. Meningen, oordelen vliegen over de tafel. Ja maar mam, pap, ik was nog niet klaar met mijn verhaal…. Ze nemen zo de regie over en luisteren niet naar wat ik nou écht te vertellen heb. Wat ik of doe of zeg, er is geen aandacht voor mij. Ik kom nooit aan mijn daadwerkelijke verhaal toe want voordat je het weet is mijn onderwerp alweer van tafel geveegd en gebruikt om een inleiding te zijn voor hun eigen verhaal.

Soms heb ik het gevoel dat mijn mening er niet toe doet. Dat is geen spreekrecht krijg. Alles wat ze zelf beweren is goed en klopt. Maar wanneer wordt er nu eens opengestaan voor mij?’.

Wat is er aan de hand?

Door ontwikkelen naar de volwassenrol waar jij de verantwoordelijkheid pakt voor jouw eigen leven is wellicht een behoefte bij jou. je wilt geen ouders meer die:

  • Instrueren en voorschrijven hoe jij leven moet
  • beoordelen of jij wel de juiste keuzes maakt
  • jouw onzeker maken over eigen keuzes
  • normatief zijn over jouw leven of over het leven van jullie als gezin
  • dominant zijn en over jou heersen

Wat wil je dan?

je wilt keuzes maken op eigen behoeften, verantwoordelijkheid nemen voor jou eigen leven en samen met jouw partner jouw leven inrichten zoals jij het voor ogen hebt. Toch? Daar is ook moed voor nodig!

Wat belemmert je?

Voel je belemmeringen om die stap te maken? En heb je daar hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op!

Life coaching

Wil je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Loop je aan tegen bepaalde situaties in jouw leven waar je hulp bij nodig hebt?

Aarzel niet langer maar neem contact met ons op! Graag zetten wij met jou de mogelijkheden op de rij!

Life coaching

Auteur

Deze blog is geschreven door Monique van Nuil.

Monique van Nuil


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Webinar assertiviteit op 21 december 2023

Ben je klaar om je assertiviteit te versterken, persoonlijke groei te omarmen en de vicieuze cirkel te doorbreken? Mis deze webinar niet!

Webinar assertiviteit

Meer informatie

Aanbieding: schaf e-book en webinar tegelijkertijd aan

Word assertief

Aanbieding

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.