Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Veelzijdig: is dat een kwaliteit die bij jou past?

Veelzijdig: mag ik jou zo typeren? Ben je breed inzetbaar, meerzijdig, veelomvattend, allround? Ben je van meerdere markten thuis? Zeggen mensen wel eens tegen jou: je kunt ook van alles?

Breed bezig

Mag je graag in de breedte bezig zijn? Als een soort allrounder die overal wel wat van weet? Dan heb je een speciaal talent:

 • je hebt meerdere kanten ontwikkeld
 • je redt je in meerdere opzichten
 • je bent op tal van expertisegebieden inzetbaar
 • je houdt van variatie en je bent gevarieerd
 • je bent allround
 • je bent niet voor één gat te vangen

Veelzijdig

Doe de test!

Bij De Steven kun je een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten, eigenschappen, persoonskenmerken en valkuilen.

Zo krijg je inzicht in jouw ontwikkeldoelen.

Meer informatie

Training en coaching

Wil je een training volgen om te ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen? Dat kan! Bekijk de mogelijkheden: 

 • individuele training: spelen vanuit jouw kwaliteiten
 • teamtraining kernkwaliteiten

Training kwaliteiten ontdekken

Prachtig toch?

Je zou zeggen: prachtig toch als je zo talentvol bent? Maar ik zie vaak de keerzijde. Juist bij diegene die veelzijdig is, ontstaat twijfel. Hij/zij zegt van zichzelf wel van alles te weten maar op geen enkel gebied expert te zijn. Kun je me volgen? Dus juist diegene die zo talentvol is, twijfelt aan zichzelf. Hoe kan dat toch? Ik denk dat ik het ben gaan begrijpen en ik zal je uitleggen hoe ik er naar kijk.

Je kunt er geen afdruk van maken

Stel je gaat naar de copyshop en je vraagt om even een afdruk te maken van iets. Dan kan het zijn dat je de vraag krijgt: ‘moet ik het enkelzijdig of dubbelzijdig voor je afdrukken?’. Maar ik denk niet dat je de vraag krijgt: ‘zal ik het veelzijdig voor je afdrukken?’. Waarom niet? Dat kan namelijk niet.

Kenmerk veelzijdigheid

En hier is het kenmerk van veelzijdigheid benoemd. Je kunt er geen afdruk van maken. Dat is dus lastig in de profilering. Voor anderen is dat onduidelijk. Johann Sebastian Bach was een veelzijdig musicus. Hij componeerde, dirigeerde en hij speelde. Hij kon orgel, piano, orkest, cantates etc. En omdat hij zoveel kon, was hij veelzijdig. Maar je kon er geen afdruk van maken. Zou Johann Sebastian nu geleefd hebben en hij zou naar een gemiddelde loopbaancoach gaan, dan had men hem geadviseerd om keuzes te maken. Omdat hij anders onduidelijk zou zijn in zijn profilering.

Oorzaak twijfel

Veelzijdig en twijfel

Wanneer jouw talent niet op de juiste wijze wordt gezien, dan krijg je voortdurend verkeerde feedback. En dat kan leiden tot twijfel bij jezelf. Met als gevolg dat je jezelf niet gelooft, ongeloofwaardig overkomt, op verkeerde plekken wordt ingezet en uitgeblust thuis komt te zitten. Zie je het gevaar?

Laat het niet gebeuren!

Ik zeg: laat het niet gebeuren. Nooit! Wanneer jij veelzijdig bent, kunnen we geen afdruk van jou maken. Maar ik ben onder de indruk van jouw veelzijdigheid. En ’t wordt tijd dat jij het gaat inzetten en benutten. Opdat jouw talent tot bloei komt!

Valkuilen

Zijn er ook valkuilen die bij het talent ‘veelzijdig’ horen? Jazeker! Zonder valkuil geen talent. Het is de doorgeslagen variant. Maar ik noem een paar voorbeelden:

 • zonder focus van de ene bloem op de andere vlinderen
 • van alles aanpakken en niets afmaken
 • gebrek aan concentratie

Leerdoel?

Wat is dan het leerdoel? Bedenk dat Johann Sebastian Bach maar 65 jaar had om alle muziek te schrijven die hij schreef. Dus kies voor tijd, priori-tijd, focus en ontwikkeling. En geniet vooral van dat mooie talent wat jij hebt.

Hulp nodig?

Ik help je er graag bij! Als het jou even niet lukt om het pad te ontdekken. Of wanneer je moedeloos aan de kant bent gaan zitten, omdat je het even niet meer ziet zitten.

Training kwaliteiten

Wil je een training volgen om te ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen?

Dat kan! Bekijk de mogelijkheden: 

 • individuele training: spelen vanuit jouw kwaliteiten
 • teamtraining kernkwaliteiten

Training kwaliteiten ontdekken

Wat is talent?

De Steven verzorgt training en coaching gericht op talentontwikkeling. We zetten dit in bij o.a.

 • talentgesprekken, individuele coaching gericht op loopbaan en outplacement
 • binnen teams: trajecten gericht op teamontwikkeling.

Wat is talent?

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.