Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Gevoelens en emoties bij een conflict onder controle?

Wil je jouw gevoelens en emoties beter onder controle houden in een conflictsituatie? Training en coaching gericht op conflicthantering en onderhandelen kan je daarbij helpen.

Primair reageren: je laat jouw gevoelens te veel gaan

Wanneer er een conflict is, laat jij je snel leiden door eigen emoties en gevoelens. Je bent (te) snel geïrriteerd of je voelt je bijzonder snel aangesproken. Jouw omgeving zegt dat je wel erg snel op je teentjes getrapt bent. Het gevolg is vaak een primaire reactie. De een klapt op zo´n moment dicht terwijl de ander juist heel direct reageert.

 

Emoties en gevoelens bij conflicten

Welke conflictstijl past bij jou? Doe de test!

Welke conflictstijl past het beste bij jou? Doe onze test en kijk naar jouw natuurlijke stijl die je toepast bij conflicten!

Conflictstijlentest

Training conflicthantering

Wil je een training conflicthantering volgen? Wij verzorgen de training 'op maat'. Precies afgestemd op jouw leerdoelen.

Training conflicthantering

Je bereikt niet wat je bereiken wilt

Wanneer jij je teveel door eigen gevoelens laat leiden tijdens een conflict geef je de regie tijdens een gesprek aan de ander. In feite kun je niet meer helder en logisch nadenken en met de juiste afstand het gesprek aangaan. De kans dat de ander jou daarom niet begrijpt is groot. Of je bereikt precies het tegenovergestelde van wat je zou willen bereiken.

Jouw leerdoel: gevoelens onder controle houden

Het leerdoel is om emoties en gevoelens rustig over te brengen en uit te leggen hoe jij je voelt en waarom jij je zo voelt. Maar waarschijnlijk heb je al te veel gevoelens van irritatie opgespaard en BAM komt het er ineens uit. En dan op een manier waar je morgen wellicht spijt van hebt.

Gevoelens tonen en ontvangen

Dat je jouw gevoelens tijdens een conflict toont is helemaal niet erg. Sterker nog: het is juist heel goed. Mits ze maar niet zodanig overheersen dat je de controle verliest. Mensen mogen best zien dat het jou geraakt heeft.

Training conflicthantering

Wil je een training conflicthantering volgen? Wij verzorgen de training 'opmaat'. Precies afgestemd op jouw leerdoelen.

Training conflicthantering

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.