Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Training praktisch leidinggeven

Training praktisch leidinggeven. Voor teamleiders, middle-managers oftewel het middenkader of middenmanagement heeft De Steven de cursus Praktisch leidinggeven ontwikkeld. Wij verzorgen de training of cursus praktisch leidinggeven middels een maatwerktraject. Dit kan in groepsverband maar ook door individuele coaching.

Neem meteen contact op!

Wilt u uw leidinggevende vaardigheden verder ontwikkelen? Aarzel niet langer maar schrijf u meteen in voor de training! Natuurlijk hebt u nog tal van vragen over de aanpak en prijs. Wanneer u contact met ons opneemt, zetten wij u alle mogelijkheden, voorwaarden (en de prijs) op rij! U kunt uw vraag ook per email stellen via ons contactformulier.

Ontvang onze aanbieding

Voor wie is de training geschikt?

training cursus praktisch leidinggevenDe training is bestemd voor leidinggevenden uit het middenkader die een functie als middle-manager vervullen en die zich meer willen bekwamen in hun leidinggevende vaardigheden. Doorgaans zijn middenkaderfuncties de belangrijke scharnier tussen het hoger management en de werkvloer en wordt er een hoog beroep gedaan op de kwaliteiten van de middle-manager. Kortom:  voor leidinggevenden in het middenkader die:

 • hun kennis en inzicht willen vergroten wanneer het gaat over praktisch leidinggeven
 • hun kennis en inzicht van communicatie op de werkvloer willen verbeteren
 • die de interne communicatie willen verbeteren
 • die medewerkers beter willen leren aansturen en motiveren
 • die meer inzicht en vaardigheid willen hebben in planning en organisatie van de eigen werkzaamheden maar ook van de werkzaamheden op team- of afdelingsniveau.

Basistraining praktisch leidinggeven

De basistraining praktisch leidinggeven is voor iedere leidinggevende die niet eerder een managementtraining of training leidinggeven heeft gevolgd. De groepstraining duurt 3 dagen. De training kan ook door individuele coaching worden gevolgd.  Onderwerpen voor de training zijn: communicatie op de werkvloer, motiveren en aansturen van medewerkers en persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevende (planning, organisatie, communicatie, conflicthantering).

Bekijk: basistraining leidinggeven

 • Doorgegroeid als leidinggevende vanaf de werkvloer?

  Voor leidinggevenden die vanaf de werkvloer zijn doorgegeroeid naar een leidinggevende functie is er aanvullend de training van collega tot leidinggevende te volgen.

Combinatie met andere leiderschapstrainingen: maatwerk

Zowel in de groep als individueel kunnen wij een maatwerktraining samenstellen waarin andere onderwerpen zijn opgenomen. Bekijk het overzicht van al onze trainingen op het terrein van leiderschapsontwikkeling.

5 daagse training Praktisch Middle management

basiscursus praktisch leidinggevenDe vijfdaagse cursus of training Praktisch Middle Management is een uitgebreide training gericht op de doorontwikkeling van het middenmanagement in uw organisatie.

Wanneer meerdere leidinggevenden uit uw organisatie een training Praktisch Middle management willen volgen, kunnen wij een groepstraject voor u samenstellen. De training voert De Steven incompany uit in geheel Nederland.

 • Mogelijke specifieke onderwerpen voor de coaching

  • Motiveren en enthousiasmeren
  • Plannen en organiseren
  • Delegeren en loslaten
  • Coachend leiderschap
  • Teamontwikkeling en samenwerken
  • Resultaatgericht leidinggeven
  • Leidinggeven aan veranderingen
  • Functioneren en beoordelen: het functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek
  • Persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevende: communicatie, planning en organisatie, conflicthantering
  • uw persoonlijke leerdoelen inzake Praktisch Middle management
 • Werkwijze

  De 5 daagse training voeren wij uit in groepsverband. Voorafgaand aan de training stemmen wij de inhoud van de training af op uw situatie zodat de training optimaal aansluit bij de werksituatie van uw leidinggevenden.

 • Duur

  De training Middle Management duurt 5 dagen en bestaat uit 2 blokken van twee dagen en een blok van 1 dag. De training vindt plaats binnen een tijdsbestek van 3 maanden. We starten om 9.30 uur en de training eindigt om 16.00 uur.

 • Groepsgrootte

  Wij werken met groepen van maximaal 8 personen.

 • Investering

  Voor de groepstraining hanteren wij onze dagtarieven. Dat is de prijs voor de trainer en training inclusief voorbereiding, reiskosten en reistijd van de trainer. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van uw vraagstelling kunnen wij u een gerichte aanbieding doen toekomen.

leerdoelen training cursus praktisch leidinggevenInhoud van de training: leerdoelen Praktisch Middle management

U bepaalt voor een groot deel zelf de inhoud van de training. Wij stellen namelijk uw leerdoelen centraal als basis voor de inhoud van de training. Of u nu een individuele training volgt of een 1 daagse groepstraining: maatwerk staat bij ons voorop!

Bekijk leerdoelen Praktisch Middle management

Individuele coaching gericht op Praktisch Middle management

training cursus praktisch middle managementEen individuele maatwerktraining gericht op uw situatie en in uw omstandigheden biedt een hoog rendement. Tijdens de eerste sessie stellen wij samen met u de leerdoelen vast voor uw coachingstraject. Uw traject wordt ‘opmaat’ aangeboden.

 • Mogelijke specifieke onderwerpen voor de coaching

  • uw rol als leidinggevende bij de coachende rol van uw medewerkers
  • uw sterke punten en valkuilen bij het aansturen van medewerkers
  • uw persoonlijke communicatie (sterke punten en valkuilen)
  • inzicht in de stijl van leidinggeven die u het meeste hanteert
  • uw persoonlijke leerdoelen inzake Praktisch Middle management
 • Duur

  De duur van een individueel coachingstraject gericht op Praktisch Middle management is 10 sessies van 1,5 uur. Combinaties zijn mogelijk met andere trainingen voor leidinggevenden.

 • Investering

  Voor de individuele sessies hanteren wij onze sessieprijzen. De prijzen hangen voornamelijk af van de locatie waar het traject wordt uitgevoerd. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van uw vraagstelling kunnen wij u een gerichte aanbieding doen toekomen.

Start en planning van de training

Zodra wij uw inschrijving ontvangen, neemt ons bedrijfsbureau contact op met u om alle sessies vast te leggen. De planning van een traject hangt af van uw agenda en de agenda van onze trainers.

Combineer trainingen!

Bij De Steven staan uw leerdoelen centraal! 

In de meeste situaties kunnen we leerdoelen combineren tot één training. Dat voorkomt dat u meerdere trainingen moet volgen en het bespaart u dus tijd en geld. Bovendien is het rendement hoger omdat de training  persoonlijk op u is afgestemd!

Adviesgesprek?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met ons bedrijfsbureau of stuur ons een mail via het contactformulier.

Contact

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Zoekt u een training die u op de website van ons niet kunt vinden? Vertel dan wat u zou willen bereiken en wellicht kunnen wij u toch van dienst zijn. Of neem telefonisch contact op met onze trainingsadviseur.