Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Training praktisch leidinggeven

Training praktisch leidinggeven. Voor teamleiders, middle-managers oftewel het middenkader of middenmanagement heeft De Steven de cursus Praktisch leidinggeven ontwikkeld.

Wij verzorgen de training of cursus praktisch leidinggeven middels een maatwerktraject. Dit kan in groepsverband maar ook door individuele coaching.

training cursus praktisch leidinggeven

Neem meteen contact op!

Wil je jouw leidinggevende vaardigheden verder ontwikkelen? Aarzel niet langer maar schrijf je meteen in voor de training! Natuurlijk heb je nog tal van vragen over de aanpak en prijs. Wanneer je contact met ons opneemt, zetten wij alle mogelijkheden, voorwaarden (en de prijs) op rij! Je kunt jouw vraag ook per email stellen via ons contactformulier.

Ontvang onze aanbieding

Voor wie is de training geschikt?

De training is bestemd voor leidinggevenden uit het middenkader die een functie als middle-manager vervullen en die zich meer willen bekwamen in hun leidinggevende vaardigheden. Doorgaans zijn middenkaderfuncties de belangrijke scharnier tussen het hoger management en de werkvloer en wordt er een hoog beroep gedaan op de kwaliteiten van de middle-manager. Kortom, voor leidinggevenden in het middenkader die:

 • Hun kennis en inzicht willen vergroten wanneer het gaat over praktisch leidinggeven
 • Hun kennis en inzicht van communicatie op de werkvloer willen verbeteren
 • De interne communicatie willen verbeteren
 • Medewerkers beter willen leren aansturen en motiveren
 • Meer inzicht en vaardigheid willen hebben in planning en organisatie van de eigen werkzaamheden maar ook van de werkzaamheden op team- of afdelingsniveau.

Basistraining praktisch leidinggeven

De basistraining praktisch leidinggeven is geschikt voor iedere leidinggevende die niet eerder een managementtraining of training leidinggeven heeft gevolgd. De groepstraining duurt 3 dagen. De training kan ook door individuele coaching worden gevolgd. Onderwerpen voor de training zijn: communicatie op de werkvloer, motiveren en aansturen van medewerkers en persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevende (planning, organisatie, communicatie, conflicthantering).

Bekijk: basistraining leidinggeven

Basisvaardigheden leidinggeven training

Doorgegroeid als leidinggevende vanaf de werkvloer?

Voor leidinggevenden die vanaf de werkvloer zijn doorgegroeid naar een leidinggevende functie is er aanvullend de training van collega tot leidinggevende te volgen.

Combinatie met andere trainingen

Zowel in de groep als individueel kunnen wij een maatwerktraining samenstellen waarin andere onderwerpen zijn opgenomen. Bekijk het overzicht van al onze trainingen op het terrein van leiderschapsontwikkeling.

Leiderschapsontwikkeling

Start en planning van de training

Zodra wij jouw inschrijving ontvangen, neemt ons bedrijfsbureau contact op met jou om alle sessies vast te leggen. De planning van een traject hangt af van jouw agenda en de agenda van onze trainers. 

5-daagse training Praktisch Middle-management

De vijfdaagse cursus of training Praktisch Middle-management is een uitgebreide training gericht op de doorontwikkeling van het middenmanagement in jouw organisatie.

Wanneer meerdere leidinggevenden uit jouw organisatie een training Praktisch Middle-management willen volgen, kunnen wij een groepstraject voor jou samenstellen. De training voert De Steven incompany uit in geheel Nederland.

 • Mogelijke specifieke onderwerpen voor de coaching

  • Motiveren en enthousiasmeren
  • Plannen en organiseren
  • Delegeren en loslaten
  • Coachend leiderschap
  • Teamontwikkeling en samenwerken
  • Resultaatgericht leidinggeven
  • Leidinggeven aan veranderingen
  • Functioneren en beoordelen: het functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek
  • Persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevende: communicatie, planning en organisatie, conflicthantering
  • Jouw persoonlijke leerdoelen inzake Praktisch Middle-management

basiscursus praktisch leidinggeven

 • Werkwijze

  De 5-daagse training voeren wij uit in groepsverband. Voorafgaand aan de training stemmen wij de inhoud van de training af op jouw situatie zodat de training optimaal aansluit bij de werksituatie van jouw leidinggevenden.

 • Duur

  De training Middle-management duurt 5 dagen en bestaat uit 2 blokken van twee dagen en een blok van 1 dag. De training vindt plaats binnen een tijdsbestek van 3 maanden. We starten om 9.30 uur en de training eindigt om 16.00 uur.

 • Groepsgrootte

  Wij werken met groepen van maximaal 8 personen.

 • Investering

  Voor de groepstraining hanteren wij onze dagtarieven. Dat is de prijs voor de trainer en training inclusief voorbereiding, reiskosten en reistijd van de trainer. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van jouw vraagstelling kunnen wij jou een gerichte aanbieding doen toekomen.

Inhoud van de training: leerdoelen Praktisch Middle-management

Je bepaalt voor een groot deel zelf de inhoud van de training. Wij stellen namelijk jouw leerdoelen centraal als basis voor de inhoud van de training. Of je nu een individuele training volgt of een 5-daagse groepstraining: maatwerk staat bij ons voorop!

Bekijk leerdoelen leiderschap

leerdoelen training cursus praktisch leidinggeven

Individuele coaching gericht op Praktisch Middle-management

Een individuele maatwerktraining gericht op jouw situatie en in jouw omstandigheden biedt een hoog rendement. Tijdens de eerste sessie stellen wij samen met jou de leerdoelen vast voor jouw coachingstraject. Jouw traject wordt ‘op maat’ aangeboden.

 • Mogelijke specifieke onderwerpen voor de coaching

  • Jouw rol als leidinggevende bij de coaching van jouw medewerkers
  • Jouw sterke punten en valkuilen bij het aansturen van medewerkers
  • Jouw persoonlijke communicatie (sterke punten en valkuilen)
  • Inzicht in de stijl van leidinggeven die je het meeste hanteert
  • Jouw persoonlijke leerdoelen inzake Praktisch Middle-management
 • Locatie

  Je kunt de training volgen op onze locaties te Amersfoort of Hoogeveen. We kunnen de training ook op jouw locatie uitvoeren.

 • Duur

  De duur van een individueel coachingstraject gericht op Praktisch Middle-management is 8 sessies van 1,5 uur. Combinaties zijn mogelijk met andere trainingen voor leidinggevenden.

 • Investering

  Voor de individuele sessies hanteren wij onze sessieprijzen. De prijzen hangen voornamelijk af van de locatie waar het traject wordt uitgevoerd. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van jouw vraagstelling kunnen wij jou een gerichte aanbieding doen toekomen.

training cursus praktisch middle management

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.