Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Leiderschapsvormen: welke soorten zijn er?

Leiderschapsvormen zijn er in vele soorten en maten hoewel er ook veel vergelijkbare aanduidingen zijn voor hetzelfde.  In dit artikel gaan we in op een aantal vormen van leiderschap.

Leiderschapsvormen

Autoritair

Een eerste vorm noemen wij autoritair leiderschap. Een autoritair leider legt zijn wil op aan anderen, is heerszuchtig, niet democratisch ingesteld, bazig en dominant. Hij/zij beslist alleen en duldt vaak geen tegenspraak of inmenging van ondergeschikten. Overigens is dit een vorm die in Europa en zeker in Nederland achterhaald c.q. ongewenst is. We zijn zat van de bazen en managers en we zijn ook zat van de hiërarchie en bureaucratie. Vaak wordt dit soort leiderschap op de werkvloer niet meer gepruimd.

Modern leiderschap als nieuwe vorm

Modern of nieuw leiderschap is een vorm waarbij woorden als verbinding (i.p.v. opleggen), commitment (i.p.v. doordrukken), open en transparant (in plaats van hiërarchie) belangrijke sleutelwoorden zijn. In tal van bewoordingen wordt modern leiderschap aangeduid. We hebben daar tal van woorden voor bedacht zoals:

Valkuilen

Hoewel het leiderschapsprincipe van Ricardo Semler vaak als voorbeeld wordt genoemd zien we daar ook de keerzijde van modern leiderschap. We hebben het verwoord in ons artikel over de valkuilen van modern leiderschap.

Leiders of manager

Tegenwoordig worden de verschillen tussen de leider en de manager nogal eens breed uitgemeten. En die zijn er ongetwijfeld hoewel het plakken van etiketjes best met voorzichtigheid mag gebeuren. Lees verder: leiders en managers.

Leiderschapsprogramma

Wilt u meer weten over onze leiderschapsprogramma’s?

Leiderschapsprogramma

Leiderschapsontwikkeling

Bekijk al onze trainingen gericht op leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens