Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Functioneringsgesprek directeur / directie

Wanneer u DGA bent zult u vanuit uw functie regelmatig functioneringsgesprekken voeren met uw medewerkers. U praat – als het goed is – over ontwikkeling die uw medewerkers doormaken, over de gewenste of mogelijke ontwikkeling van uw medewerkers. U ontwikkelt een toekomstvisie met de medewerker over zijn/haar functioneren binnen uw bedrijf. U stelt samen met de medewerker doelen voor het komende jaar en u benoemt de leerdoelen van de medewerker.

coaching en training directie of managementteamWie voert een functioneringsgesprek met de directie?

Toch zou het aan te bevelen zijn om ook als directie, DGA of ondernemer van tijd tot tijd zelf een functioneringsgesprek te voeren.

 • Wat zijn uw doelstellingen voor het komende jaar?
 • Waar liggen uw ontwikkelpunten?
 • Doet u als ondernemer nog de juiste dingen?
 • Worden uw kwaliteiten optimaal ingezet zodat uw organisatie optimaal rendeert onder uw leiding?
 • Zijn er taken en verantwoordelijkheden die u wellicht kunt delegeren aan één van uw medewerkers?
 • Zijn er taken en verantwoordelijkheden die u graag zou doen maar waar u gewoonweg niet aan toekomt?

Functioneringsgesprek voor aandeelhouders

Ook zien we (bijna altijd) dat er op aandeelhoudersniveau geen functioneringsgesprekken plaatsvinden. Gevolgen:

 • vaak werken de ondernemers / aandeelhouders te weinig vanuit doelstellingen
 • vaak worden irritaties onvoldoende uitgesproken (ook al zegt men van wel) mocht het leiden tot een conflict dan is het vaak veel te laat en zijn er in sommige gevallen dramatische financiële en emotionele gevolgen

Laat één ding helder zijn: uw medewerkers kunnen met u geen functioneringsgesprek voeren omdat u met hen een economische afhankelijkheidsrelatie hebt. Daarom bieden wij als onafhankelijke partij aan: het functioneringsgesprek met één van onze ondernemerscoaches.

Verwante informatie

Hoe werkt het?

De Steven heeft een methodiek ontwikkeld inzake functioneringsgesprekken voor directeuren en/of aandeelhouders. Onze methode passen wij aan op uw situatie en op uw organisatie.

 • Indien u directeur / eigenaar bent voeren wij tweemaal per jaar een functioneringsgesprek met u waar we samen de doelen weer scherp stellen voor u en uw organisatie
 • Indien er meerdere DGA’s / aandeelhouders zijn voeren wij het functioneringsgesprek bijvoorbeeld tijdens de aandeelhoudersvergadering en in sommige gevallen ook individueel
 • wij zorgen voor de verslaglegging

Combineer trainingen!

Bij De Steven staan uw leerdoelen centraal! 

In de meeste situaties kunnen we leerdoelen combineren tot één training. Dat voorkomt dat u meerdere trainingen moet volgen en het bespaart u dus tijd en geld. Bovendien is het rendement hoger omdat de training  persoonlijk op u is afgestemd!

Adviesgesprek?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met ons bedrijfsbureau of stuur ons een mail via het contactformulier.

Contact

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Zoekt u een training die u op de website van ons niet kunt vinden? Vertel dan wat u zou willen bereiken en wellicht kunnen wij u toch van dienst zijn. Of neem telefonisch contact op met onze trainingsadviseur.