Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Gericht op harmonie, eenheid en saamhorigheid?

Bent u gericht op harmonie? Beschikt u over deze kwaliteit? Dan zult u van nature uit zijn op eenheid, eensgezindheid en een goede relatie of goede verstandhouding. Besluiten neemt u graag op basis van overeenstemming.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Webinar

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Gericht op harmonie

Betekenis en definitie

Wat is harmonie precies? Wat betekent het? Het oorspronkelijk woord harmonie komt uit de muziek. Er is zelfs sprake van een harmonieleer: we noemen het als leek even de leer van de akkoorden. Zo is er ook disharmonie. Dat zijn tonen die niet bij elkaar passen. Harmonie gaat dus over tonen die goed bij elkaar passen. Wanneer u gericht bent op harmonie:

  • Bent u harmonieus ingesteld en hebt u een hekel aan spanningen en tegenstellingen of nog erger: aan trammelant, ruzie en gedoe
  • Voelt u sfeer snel aan binnen het team
  • Houdt u er niet van om de zaak op de spits te drijven

Uw talent

Wanneer u harmonieus bent ingesteld bent u wellicht:

Valkuil té harmonieus

De valkuil van ‘gericht op harmonie’ is dat u daarin doorslaat en té harmonieus bent of conflictvermijdend. U wilt als het ware er alles voor doen om maar te voorkomen dat er spanningen ontstaan of dat de onderlinge relatie verstoord zou raken. En typerend voor de valkuil is dat de inspanning die u doet om het te voorkomen niet bijdraagt aan de harmonie. U kunt in uw eentje namelijk geen spanningen voorkomen. Daar zijn altijd meerdere partijen voor nodig. Anders gezegd: u wordt over-verantwoordelijk wanneer u in uw eentje spanningen wilt voorkomen of wanneer u de ander gaat pamperen.

Leerdoel: de juiste distantie houden

Het leerdoel is om ondanks uw goede bedoelingen gericht op het voorkomen van spanningen en conflicten toch de juiste distantie te houden. Disharmonie hoort deels ook bij het leven evenals tegengestelde belangen, uiteenlopende behoeften. Soms draagt het zelfs bij aan een verbeterde onderlinge relatie. Belangrijk is dat u emotionele verstrengeling voorkomt en uitsluit waardoor u niet meer de juiste afstand kunt houden.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens


Nieuw in de webshop

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen kunnen we in geheel Nederland uitvoeren: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching ook mogelijk

Wij verzorgen ook online coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland etc.

Webinar over 20x jeZELF terugkijken

Wil je meer zelfvertrouwen ontwikkelen, je zekerder voelen, je onzekerheid inleveren en wil je jezelf meer leren waarderen?

Dan kan deze webinar jou helpen.

Meer informatie of inschrijven?

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.