Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Gericht op harmonie, eenheid en saamhorigheid?

Bent u gericht op harmonie? Beschikt u over deze kwaliteit? Dan zult u van nature uit zijn op eenheid, eensgezindheid en een goede relatie of goede verstandhouding. Besluiten neemt u graag op basis van overeenstemming.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Webinar

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Gericht op harmonie

Betekenis en definitie

Wat is harmonie precies? Wat betekent het? Het oorspronkelijk woord harmonie komt uit de muziek. Er is zelfs sprake van een harmonieleer: we noemen het als leek even de leer van de akkoorden. Zo is er ook disharmonie. Dat zijn tonen die niet bij elkaar passen. Harmonie gaat dus over tonen die goed bij elkaar passen. Wanneer u gericht bent op harmonie:

  • Bent u harmonieus ingesteld en hebt u een hekel aan spanningen en tegenstellingen of nog erger: aan trammelant, ruzie en gedoe
  • Voelt u sfeer snel aan binnen het team
  • Houdt u er niet van om de zaak op de spits te drijven

Uw talent

Wanneer u harmonieus bent ingesteld bent u wellicht:

Valkuil té harmonieus

De valkuil van ‘gericht op harmonie’ is dat u daarin doorslaat en té harmonieus bent of conflictvermijdend. U wilt als het ware er alles voor doen om maar te voorkomen dat er spanningen ontstaan of dat de onderlinge relatie verstoord zou raken. En typerend voor de valkuil is dat de inspanning die u doet om het te voorkomen niet bijdraagt aan de harmonie. U kunt in uw eentje namelijk geen spanningen voorkomen. Daar zijn altijd meerdere partijen voor nodig. Anders gezegd: u wordt over-verantwoordelijk wanneer u in uw eentje spanningen wilt voorkomen of wanneer u de ander gaat pamperen.

Leerdoel: de juiste distantie houden

Het leerdoel is om ondanks uw goede bedoelingen gericht op het voorkomen van spanningen en conflicten toch de juiste distantie te houden. Disharmonie hoort deels ook bij het leven evenals tegengestelde belangen, uiteenlopende behoeften. Soms draagt het zelfs bij aan een verbeterde onderlinge relatie. Belangrijk is dat u emotionele verstrengeling voorkomt en uitsluit waardoor u niet meer de juiste afstand kunt houden.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens