Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Gevoelens en emoties bij een conflict onder controle?

Wilt u uw gevoelens en emoties beter onder controle houden in een conflictsituatie? Training en coaching gericht op conflicthantering en onderhandelen kan u daarbij helpen.

Emoties en gevoelens bij conflictenPrimair reageren: u laat uw gevoelens teveel gaan

Wanneer er een conflict is, laat u zich snel leiden door uw eigen emoties en gevoelens. U bent (te) snel geïrriteerd of u voelt zich bijzonder snel aangesproken. Uw omgeving zegt dat u wel erg snel op uw teentjes getrapt bent. Het gevolg is vaak een primaire reactie. De één klapt op zo´n moment dicht terwijl de ander juist heel direct reageert

U bereikt niet wat u bereiken wilt

Wanneer u zich teveel door eigen gevoelens laat leiden tijdens een conflict geeft u de regie tijdens een gesprek aan de ander. In feite kunt u niet meer helder en logisch nadenken en met de juiste afstand het gesprek aangaan. De kans dat de ander u daarom niet begrijpt is groot. Of u bereikt precies het tegenovergestelde van wat u zou willen bereiken.

Gevoelens tonen en ontvangen

Dat u uw gevoelens tijdens een conflict toont is helemaal niet erg. Sterker nog: het is juist heel goed. Mits ze maar niet zodanig overheersen dat u de controle verliest. Mensen mogen best zien dat het u geraakt heeft.

Uw leerdoel: gevoelens onder controle houden

Het leerdoel is om uw emoties en gevoelens rustig over te brengen en uit te leggen hoe u zich voelt en waarom u zich zo voelt. Maar waarschijnlijk hebt u al teveel gevoelens van irritatie opgespaard en BAM komt het er ineens uit. En dan op een manier waar u morgen wellicht spijt van hebt.

Leerdoelen training conflicthantering

We hebben nog veel meer leerdoelen voor de training conflicthantering voor u uitgewerkt U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen training conflicthantering

Training conflicthantering

Wilt u meer inzicht in de door u gehanteerde conflictstijl vergroten en daadwerkelijk vooruitgang boeken op uw leerdoelen?

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens