Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Duidelijkheid in teams en organisaties motiveert!

Duidelijkheid in teams en organisaties draagt bij aan de motivatie van uw medewerkers en teamleden. Medewerkers willen weten waar ze aan toe zijn en waar ze naar toe gaan? Maar het omvat veel meer aspecten. Duidelijkheid voorziet namelijk in de behoefte aan zekerheid. In dit artikel gaan we in op een aantal aspecten van duidelijkheid.

Waar gaan we naar toe?

Duidelijkheid in teams en organisatiesEen eerste aspect wat zowel op organisatie- als teamniveau uitgewerkt kan worden is: waar gaan we naar toe? Wat is de richting? Dat heeft uiteraard te maken met de visie, missie, strategie en doelstellingen van uw organisatie.

Wat verwachten we van elkaar?

Een tweede aspect is: wat verwacht u van uw medewerkers? Hoe duidelijker u daarover bent: hoe beter het is. Toch is dit onderdeel te smal gesteld. Want een wedervraag kan zijn: wat verwachten de medewerkers van hun leidinggevende? We formuleren het wel eens zo: waarom huren uw medewerkers u als leidinggevende in? Wat moet u voor ze doen om bij te dragen aan optimale prestaties? Het managen van verwachtingen is dus een belangrijk onderdeel in het motivatieproces.

Hoe gaan we het doen?

Hoe gaan we het aanpakken? Zeker: dat heeft een praktische insteek. Maar als medewerkers weten waar ze naar toe gaan, wat er van hun verwacht wordt (doelstellingen) dan is het belangrijk: hoe gaan we het aanpakken? Op dat moment komt u alle facetten van de bedrijfsvoering tegen:

  • Zijn de werkinstructies duidelijk?
  • Zijn de processen duidelijk?
  • Wanneer en hoe vaak hebben we overleg nodig? Waarover gaat het overleg dat we voeren?

Bijdrage aan motivatie

Duidelijkheid draagt bij aan de motivatie van uw medewerkers. U voorziet namelijk in de behoefte aan zekerheid (is duidelijkheid). Bovendien geeft het vertrouwen binnen uw team of organisatie wanneer:

  • Er duidelijk wordt gecommuniceerd (communicatie zonder open eindjes en misverstanden)
  • Er duidelijke afspraken worden gemaakt
  • Duidelijk is wat er van ieder wordt verwacht
  • Teamleden aanspreekbaar zijn op verantwoordelijkheden
  • Constructieve feedback aan elkaar wordt gegeven ter verbetering van de processen, werkinstructies, eigen functioneren en functioneren van de afdeling of het team.

Leerdoelen

We hebben nog meer leerdoelen voor de training motiveren medewerkers voor u uitgewerkt.

Leerdoelen training motiveren

Training motiveren

Bekijk de training motiveren van medewerkers voor leidinggevenden en managers.

Training motiveren van medewerkers

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens