Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Doelgericht werken en doelgerichtheid ontwikkelen

Doelgerichtheid en doelgericht werken is een voorwaarde voor het bereiken van doelstellingen en het gewenste eindresultaat. Maar hoe geeft u daar leiding aan als manager of leidinggevende?

Doelgerichtheid of doelgericht werkenWat is doelgericht?

Doelgericht werken is dat u zich richt op de doelstellingen. Klinkt logisch zegt u? Maar dan moet u wel doelen stellen op de juiste wijze. Dat kan zakelijk zijn op organisatieniveau (organisatiedoelen), op teamniveau (teamdoelen) of op persoonlijk niveau (persoonlijke doelen). 

Dat betekent ook dat u zich niet laat afleiden door zijpaden, tegenslagen, tegenwerking, afleidingen, tijdverspillers of wat dan ook. Doelgericht werken vraagt dus focus op doelen en resultaat.

 • Niet afgeleid door zijpaden

  Doelgericht werken vraagt dus keuzes en prioriteren. Niet afgeleid worden betekent: u niet laten leiden door zaken die niets of te weinig van doen hebben met het gewenste eindresultaat of de gewenste doelstellingen. Uiterste concentratie op de doelstelling.

 • Niet afgeleid door tegenslagen

  Soms zit het tegen of nog vaker: soms lijkt het tegen te zitten. De doelen die u gesteld hebt, lijken niet bereikt te worden. Teleurstelling kan ontstaan bij uw team of bij uw medewerkers. Teleurstelling kan ontstaan bij uzelf als leidinggevende of manager. Maar juist dan is het zaak om de focus scherp te houden op het eindresultaat en u niet mee te laten sleuren in het negatieve.

 • Niet afgeleid door tegenwerking

  Ieder die doelen heeft en wil bereiken, ondervindt tegenwerking. Tenminste dat lijkt vaak zo. Als u de doelen niet had gesteld, had u het ook niet als tegenwerking ervaren. De kunst is om zeer doelgericht aan de slag te gaan met uw doelstelling en eindresultaat en u niet te laten afleiden door wie dan ook.

 • Niet afgeleid door tijdverspillers

  Tijdverspillers zijn er genoeg en soms hebben ze een functie. Zeker om balans te houden tussen inspanning en ontspanning. Kent u de tijdverspillers binnen uw team of organisatie? We kunnen u er bij helpen door onze timemanagementscan.

Timemanagement en concentratie

Een leerdoel voor de training resultaatgericht leidinggeven is het ontwikkelen van doelgerichtheid binnen uw team of organisatie op het ontwikkelen van doelgericht werken. Omgaan met tijd, tijdverspillers is een belangrijk aspect van doelgericht werken. Zie ook de persoonlijke leerdoelen voor timemanagement.

Leerdoelen

Dit artikel is geschreven in de serie: leerdoelen voor de training resultaatgericht leiderschap.

Leerdoelen training resultaatgericht leidinggeven

Resultaatgericht leidinggeven

Bekijk de training resultaatgericht leidinggeven. Of wilt u een overzicht van alle training gericht op leiderschap?

Training resultaatgericht leidinggeven

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens