Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Privéomstandigheden medewerker hebben invloed op functioneren

Privéproblemen of privéomstandigheden van de medewerker kunnen oorzaak zijn voor matig, onvoldoende of slecht functioneren. Werknemers kunnen in omstandigheden terecht komen waardoor scheiding van privé en zakelijk moeilijk wordt.

Voorbeelden

In dit kader kun je aan tal van voorbeelden denken. Problemen op sociaal of relationeel terrein, verslavingen maar ook financiële problemen. Ook kun je denken aan ziekte van de partner of kinderen, of een verlieservaring.

Begrijpelijk

Privéomstandigheden kunnen leiden tot ziekteverzuim.  Vaak wordt dit grijs verzuim genoemd. Voorbeelden zijn de echtscheiding.  Echtscheiding is geen ziekte, maar je kunt er wel ziek van worden. Lees ook: scheiden is een rouwproces.

Ook een rouwproces is geen ziekte maar kan wel leiden tot verzuim. Heftige gebeurtenissen kunnen invloed hebben op de concentratie en focus van de medewerker.

Privé problemen medewerker en invloed op functioneren

Webinar over verbetertraject of functioneringstraject

Bekijk ons webinar over het verbetertraject of functioneringstraject.

Webinar verbetertraject

E-book over verbeterplan

Bestel ons e-book over het verbeterplan (PDF)!

E-book verbeterplan

Financiële problemen

Wanneer de medewerker financiële problemen heeft kan dat ook leiden tot disfunctioneren. Uit onderzoek blijkt dat in 20% van de gevallen verlies aan productiviteit wordt geleden.

Andere voorbeelden

Zo kan ik tal van voorbeelden bedenken:

  • De echtscheiding noemde ik hiervoor al maar een relatie krijgen en in een samengesteld gezin terechtkomen, kan ook lastig zijn
  • Problemen in het gezin: leerproblemen met de kinderen
  • Traumatische ervaringen: de medewerker moet in therapie
  • Persoonlijke problemen zoals: depressie

Afstemming is nodig

Belangrijk is de juiste afstemming. Hoe ga je hiermee om als werkgever en als werknemer? Ik adviseer je om goede afspraken te maken. Vraag daar gerust hulp bij als dat lastig blijkt te zijn.

Onvoldoende functioneren

Wat is onvoldoende of slecht functioneren?

Onvoldoende functioneren

Verbetertraject

Bekijk de mogelijkheden voor een verbetertraject.

Verbetertraject

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.