Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Kansen op de arbeidsmarkt voor 50 plussers

Heeft begeleiding werk naar werk ook zin voor 50 plussers? Kansen op de arbeidsmarkt voor 50 plussers zijn schaars. Heeft begeleiding werk naar werk wel zin? Hoeveel kans heeft het? Welk begeleiding moet u kiezen? Zijn er andere mogelijkheden?

Toekomst ziet er donker uit?

Je bent ontslagen of je weet dat er binnenkort sprake is van dreigend ontslag. De toekomst zie je somber in. Je bent de 50 inmiddels gepasseerd en hoe kom je in vredesnaam nog weer ergens aan de slag?

De ontslagvergoeding die je hebt meegekregen van jouw werkgever is niet toereikend om voldoende in jouw bestaanszekerheid te voorzien. Bij de ontbinding van de arbeidsovereenkomst is tevens nog een begeleiding werk naar werktraject bedongen. Maar hoeveel zin heeft dit voor jou?

Begeleiding werk naar werk?

Heeft begeleiding werk naar werk zin voor jou? Laten we dit voorop stellen? Wellicht klopt het dat je met 1-0 achter staat in de wedstrijd door jouw leeftijd. Waarschijnlijk is de algehele opinie dat erop duidt dat je 'oud' bent, waardoor je 2-0 achter staat in dezelfde wedstrijd.

Op deze twee factoren heb je geen of amper invloed. De kans dat je volgend jaar een jaar ouder bent, is groot. Je zult jouw kansen dus ergens anders moeten zoeken om de wedstrijd alsnog in jouw voordeel te beslissen.

Kansen vijftig plussers arbeidsmarkt

Mentale veerkracht is vereist

Wil je kans van slagen hebben op de arbeidsmarkt, dan moet je mentale veerkracht tonen en anders tegen de zaak aankijken. We hebben een paar tips:

In onze praktijk maken wij het mee dat mensen boven de 55 weer aan de slag komen. Soms moet men wel genoegen nemen met andere arbeidsomstandigheden of meer reistijd. Maar.. HET KAN!

  • maak je druk om zaken waar je invloed op hebt: je hebt geen invloed op jouw leeftijd en je hebt amper invloed op de publieke opinie.
  • praat jezelf niet aan dat het allemaal zo moeilijk is, zelfs niet al zegt de hele wereld dat het moeilijk wordt om een andere baan te vinden.
  • maak je wel druk om zaken waar je wél invloed op hebt zoals bijscholing, omscholing, training en cursus.
  • zorg dat je over het juiste netwerk beschikt en onderhoud dit zorgvuldig
  • zorg dat je vaardig bent in de social media: zij spelen een belangrijke rol bij het vinden van een baan
  • wees bereid om jezelf open te stellen voor een andersoortige baan en wees creatief.

Outplacement

Bekijk onze trajecten gericht op outplacement.

Outplacement

Carrière en werk

Training en coaching gericht op carrière en werk.

Carrière en werk

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.