Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Inspectie over de vloer

Alsjeblieft zeg, houdt de inspectie op afstand. Alleen de gedachte al maakt dat je zenuwachtig en nerveus wordt. Dan moet je nog meer verantwoording afleggen over zorgdocumenten. Je wordt nu al gek van alle vragen van de IBer:

  • Is de klassenmap wel orde?
  • Zijn de logboeken concreet en zorgvuldig ingevuld?
  • Klopt de zorgstructuur zoals het beschreven is met je didactisch handelen?
  • Krijgt de leerling met het individueel handelingsplan wel de zorg die nodig is?

Onzeker?

Inspectie over de vloer op schoolRadeloos en onzeker word je ervan. Het lijkt wel of alle andere collega’s alle zorgdocumenten picobello op orde hebben en er zo mee klaar zijn. Jij loopt van hot naar haar, stopt oneindig veel tijd en energie in het bijhouden en op orde krijgen van de zorgdocumenten. Je doet je stinkende best om alles zo goed mogelijk te verwoorden maar het lukt je gewoon niet. Je begrijpt gewoon niet hoe je de verslaglegging concreet kunt maken. Hoe je ‘to he point’ alles op papier moet zetten om de essentie weer te geven. De IBer blijft ontevreden, wat je ook doet. Zij vindt dat je zinsformulering niet oké is, kromme zinnen, woorden vergeten en het dekt niet de lading. Het blijft te oppervlakkig. Je vraagt collega’s om raad en krijgt af en toe hulp maar daar schiet je ook niet zoveel mee op. Ze vertellen je wel wat je moet doen, je begrijpt het ook, tot op het moment dat je zelf aan de slag moet. Gefrustreerd en gek word je ervan om niets zinnigs op papier te krijgen. Alle vrije tijd die er is, ben je voor school aan het werk.

Wat ga je eraan doen?

Heb je er weleens over nagedacht hoe het kan, dat het jou zoveel moeite kost om iets op papier te zetten en het lastig voor je is om concreet waarneembaar gedrag en situaties te beschrijven? Het is namelijk heel goed mogelijk dat hier een probleem aan ten grondslag ligt, waar jij nog geen weet van hebt. Kun je de oorzaak van dit probleem achterhalen, dan kun je gaan kijken naar mogelijkheden en oplossingen zoeken, waardoor jij minder tijd hoeft te besteden aan de schoolse administratie zaken. Je houdt meer tijd over voor leukere activiteiten, wat je energielevel omhoogdrijft. Je zult meer positieve emoties ervaren wat je blij en gelukkig maakt.

Training en coaching in het onderwijs

Wij bieden training en coaching op scholen en in het onderwijs (voor leraren en docenten).

Training voor scholen

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit trainer coach en jongerencoach


Nieuw in de webshop

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook

Meer informatie

Training spreken in het openbaar

  • Datum: 18 november 2021 (9.30-16.00 uur)
  • Locatie: Amersfoort

Training spreken openbaar

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.