Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Vastlopen op school of met je studie

Loop je vast op school of zit je muurvast met de studie die je hebt gekozen? Weet je ook hoe dat komt? Of heb je geen idee? In dit artikel gaan we dit onderwerp verder voor je uitwerken.

Kenmerken

Wanneer je vastloopt op school, merk je dat vaak aan een aantal zaken:

 • Je ziet er tegenop om naar school te gaan en je hebt vaak buikpijn als je er aan denkt.
 • Op school moet je altijd van alles en je bent wel klaar met van alles te moeten.
 • De studie die je doet is niet meer leuk of valt je toch tegen.
 • Je voelt je niet thuis op school of je vindt school saai.
 • Je voelt je een buitenbeentje in de klas.
 • Je haalt slechte cijfers.
 • De dagen op school zijn zo ontzettend saai.
 • Huiswerk maken en studeren is het ergste wat er is.
 • Je weet niet welke studie bij je past.
 • Het ontgaat je ten enenmale wat het doel is van deze opleiding.
 • Je wordt gek van de tijddruk.
 • Leraren zien je niet staan.
 • Je past niet in het schoolsysteem.Vastlopen op school, tijdens je opleiding of studie!

Stoppen of doorgaan?

Misschien sta je soms voor die moeilijke keuze: moet je stoppen met je studie of wil je graag doorgaan? Wellicht dat ouders of vrienden je ten sterkste aanraden om toch maar even dat diploma te bemachtigen. Maar jij, je moet er niet aan denken om die tijd vol te maken op school.

Hoe komt het?

Wat is nu de oorzaak of anders gezegd: waarom loop je vast? Is de studie of opleiding te moeilijk voor je? Of is de opleiding te gemakkelijk? Sluit de opleiding niet aan bij wat je eigenlijk zoekt?

 • Opleiding te zwaar

  Loop je voortdurend op je tenen? Merk je dat je heel veel moeite moet doen om je huiswerk af te krijgen, te begrijpen waar het over gaat, de hoeveelheid lesstof te verwerken? Merk je dat je het eigenlijk al moeilijk vindt vanaf de eerste schooldag en wordt het steeds zwaarder? Dan is de opleiding wellicht te zwaar voor je!

 • Studie te gemakkelijk

  Is de studie te gemakkelijk die je volgt? Kun je het op de sloffen af? Hoef je er bijna niets voor te doen? Maak je bijna geen huiswerk terwijl je toch goede cijfers haalt? Gaat het allemaal vanzelf op school?

 • Schoolomgeving past niet

  Pas je niet in de schoolomgeving? Mis je de aansluiting bij leeftijdgenoten? Begrijpen studiegenoten jou niet? Voel je je niet op je gemak? Is het moeilijk voor jou hulp te vragen omdat je bang bent dat klasgenoten dat raar vinden?

 • Studieproblemen

  Is studeren lastig voor je? Vind je planning moeilijk? Weet je niet goed hoe je moet leren?  Heb je soms moeite om de discipline op te brengen en aan je huiswerk te beginnen? Ben je snel afgeleid? Heb je andere dingen die teveel aandacht vragen?

 • Persoonlijke problemen

  Heb je persoonlijke problemen? Denk je voortdurend negatief over jezelf? Ben je soms depressief of heb je nare gedachten? Durf je niet te zeggen wat je voelt en ervaart?

Wat nu?

Heb je hulp nodig om nu de juiste keuzes te maken? Graag helpen we jou daarbij!

Jongerencoaching

In contact komen met een coach voor jongeren of studenten? Heb je hulp nodig?

Coaching voor jongeren

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit coach


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.