Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Werk naar je toetrekken of aantrekken

Werk naar je toetrekken of aantrekken kan een tijdverspiller eerste klas zijn. Bent u iemand die snel werk naar zich toetrekt? Of die een bepaalde aantrekkingskracht heeft om snel ja tegen bepaalde werkzaamheden te zeggen?

Tijdverspillers en tijdverslinders

Teveel werk naar je toetrekken en overal "JA" op zeggen noemen wij een tijdverslinder of tijdverspiller. Hebt u er nog meer?

Tijdverspillers

Overal komt het voor

Werk naar jezelf toetrekkenEen bepaalde categorie mensen trekt altijd werk aan. De ene keer zijn ze leider bij de voetbalclub, de andere keer halen ze het oud papier op als vrijwilliger voor de school. Dan zitten ze in het bestuur van plaatselijk belang of lopen ze met de collectebus voor een goed doel.

Ook op de werkvloer is dit het geval. Sommige mensen hoef je niet te vragen of ze willen overwerken: dat hadden ze zelf al gezien en geconstateerd. Een keer een stap harder lopen is voor deze mensen nooit een probleem.

Kortom: of het nu op het werk is, in de kerk, op school, in het dorp waar u woont.  Alles draait op een bepaald aantal mensen die bereid zijn iets meer te doen dan een ander.

Gevolgen

Uiteraard heeft dat ook gevolgen.  Denk alleen al aan uw energiebelasting. En ook aan de hoeveel tijd die u er aan kwijt bent. Voelt u soms ook dat het over uw grens heen gaat?

Waarom doet u het?

De eerste vraag is: waarom doet  u het? Wat motiveert u om altijd te presteren of meer te geven dan noodzakelijk is? Is dit een vorm van overpresteren, is het bewijsdrang of kunt u het gewoon niet laten omdat u zich erg verantwoordelijk voelt of omdat u bijzonder trouw en loyaal bent?

Gaat het over uw grens heen?

Een tweede vraag: gaat het soms of regelmatig over uw grens heen? Als dat het geval is, wordt het dan geen tijd om uzelf af te vragen of u niet een keer een grens moet stellen? U hoeft de maatschappij niet in zijn geheel op uw rug te nemen toch?

Verwante artikelen

Andere leerdoelen

De Steven heeft nog andere leerdoelen ontwikkeld voor de training timemanagement. Bekijk:

Leerdoelen timemanagement

Training en coaching

Wilt u een training time management? Aarzel niet! Neem meteen contact op.

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens